Új cipő mindennél boldogabbá tesz?

Mi tehetne egy nő, hogyha imádja a szép cipőket, és mindig ellenállhatatlan vágyat érez arra, hogy újat és újat vegyen egy újabb párt, vagy akár kettőt. Mert ugye minden alkalomra, helyre, és alkalomra másik cipő dukál, ami megy ehhez vagy éppen ahhoz a szetthez. Ezt minden férfinek el kell fogadnia, hogy a nők szeretik a cipőket, a szép, elegáns cipőket meg még inkább. Az hogy melyik nő milyen fajta cipőt szeret, szinte mindegy is, hogy sportolásról, vagy egy kiöltözős alkalomról van szó. Egy cipő öltöztet a szó legszorosabb értelmében, is hiszen akár még a cipőhöz is választunk ruhadarabot, nem pedig fordítva. A minőségi, nagy márkák cipőiért egyenesen rajongunk, hát nem kell több egy nő boldogságához. Egy ilyen léleknyugtató, felemelő cipővásárláson voltunk túl a barátnőmmel, amikor egy nagyon kényes témát mesélt el, ami a párja családjában fordult elő.

Nagyon élesen fogalmazott akkor, amikor elkezdte mesélni a történetet, miszerint a párja apját alkoholistának nevezte. Az alkoholista megfogalmazás nagyon felkavaró tud lenni, a maga nyers mivoltával, de nincs is mit szépíteni rajta valljuk be. Azt mesélte a barátnőm, hogy a leendő apósánál ez már hosszú ideje probléma, hogy rendszeresen, akár csak kis mennyiségben is de napi szinten fogyaszt alkoholt, a szakdefiníciója ennek az alkoholista szó. A család eddig tudta tűrni ezt az állapotot, ami már évek óta veszekedéseket és családi konfliktusokat szült, de eddig senki nem vette komolyan, holott ez nagyon súlyos probléma. Most jött el az az alkalom, hogy itt kell véget szabniuk ennek a szenvedélybetegségnek, és hogy az apósjelöltje egymaga nem tud megbirkózni ezzel a problémával, a család úgy döntött, hogy közösen lépnek fel a gyógyulás érdekében, nem csak támogatva de támaszt is nyújtva számára.
Számos probléma ütközött már annak után, hogy az apósjelöltje a barátnőmnek belátta, hogy alkoholista és segítségre van szüksége, ez volt talán a legfontosabb, hogy a felismerés megtörtént. A kiváltó okok feltárása, megszüntetése már a szakemberek feladata. De hát milyen szakemberekhez is forduljanak. Az apósjelöltje nem volt hajlandó kórházi kezelésre, illetve az ott való bevonulásra. Ezért az internetet vették segítségül és egy remek központot egy házat találtak, amely úgy tűnik és talán az is a célja, hogy otthon érezzék magukat az oda beköltözők. Az alkoholistákkal foglalkozó szakemberek, mint az a honlapon a bemutatkozóból is látszik, mint legyőztek már valamilyen -féle és fajta függőséget, gyógyulva jöttek ki a csatájukból, ezáltal nagyon hiteles, amit ajánlanak és az, hogy jobban megértik a betegeiket, hiszen egyszer ők is ebben az élethelyzetben voltak, és sikerült nekik kilábalniuk. Szuper csapat, amely maximális szakértelemmel és odaadással foglalkozik a hozzájuk költözőkkel, 28 nap elteltével pedig mindenki a saját maga harcait megvívva térhet haza. Nagyon szimpatikus bemutatkozásokat olvastak az intézményről és annak alkalmazottairól a barátnőmék, ezért úgy döntöttek, hogy felkeresik őket egy személyes találkozó alkalmával, ahol a közeli családtagok is részt vettek a konzultáción. Így a szakembereknek is világossá válhatott, hogy milyen élethelyzetből, családi légkörből érkezik a páciensük, így talán átfogóbb képet tudnak kialakítani, és a terápia is célzottan történhet. Maga a ház, ahová beköltözik majd a barátnőm apósa egy nagy kerttel rendelkezik, majd a benntöltött napok alkalmával sétákat, túrákat is szerveznek számukra.