Biciklizel? Akkor egy idő után szükséged lesz kerékpártaróra is!

Ruhát venni sosem egyszerű: hosszú az út addig, míg az ember nem csupán kiválasztja a számára megfelelő darabot, hanem meg is veszi. Ennek nagyon egyszerű oka van, méghozzá az, hogy valami általában hibádzik: vagy a méret és valahol mégsem úgy áll, mint kellene; vagy az anyag (Megvannak a karácsonyi csúnya pulcsik? Tuti, hogy szúrni fog valahol!) nem megfelelő. Ha pedig mindezek klappolnak – nagy nehezen -, akkor végre rápillant az ember az árcédulára és pánikba esve olyan messzire hajítja magától, amennyire csak lehet… de persze néha megvan ezen halmazoknak a szűk keresztmetszete is: ebből lesz a vásárlás. A cipőknél a helyzet még nehezebb, hiszen, ha egy póló egy icipicit bővebb vagy szűkebb a kelleténél, még nem feltétlenül feltűnő vagy kényelmetlen, viszont egy rossz méretű vagy anyagú cipő határozottan rá tudja nyomnia bélyegét a mindennapokra – ezt pozitív és negatív értelemben egyaránt. Biztos vagyok benne, hogy te is értél már haza sajgó lábakkal egy hosszú nap után, mert a cipőd nem volt a legjobb… na, ugye!

A megfelelő cipő kiválasztása fontos a sportokhoz is, úgy a biciklizéshez – és ha kerékpározol, akkor az is hasznos, ha beszerzel egyet a kerékpártartók közül az autofelszerelesek.hu webáruházából! Csodás kerékpárutak vannak az országon belül és külföldön egyaránt, viszont ezek gyakran autóval a leginkább megközelíthetőek, amihez már érdemes lehet kerékpártartókat beszerezni. De ahogy a cipőben, ebben is fontos a megfelelő minőség kiválasztása, ha nem fontosabb; hiszen a rossz minőségű kerékpártartók balesetveszélyesek lehetnek a közlekedésben, ha leesik akár a bicikli, akár maga a tartó. Éppen ezért javaslom, hogy ezt megbízható forrásból szerezzük be, épp olyan helyről, amilyen a már feljebb is linkelt webshop.

Ahogy egy ruhavásárlás előtt is több szempontot mérlegelünk – akár tudatosan, akár nem, de biztos, hogy nem vakon veszünk ruhát, bármiről is legyen szó -, úgy a kerékpártartók esetén is több olyan dolog van, amelyet érdemes figyelembe venni, mielőtt beszerzünk egyet; sőt az előzetes átgondolás nagyban megkönnyíti már a keresés folyamatát is. Például nem mindegy, hogy csupán egy kerékpárt szeretnénk szállítani, vagy rendszeresen tervezünk családi, esetleg baráti csapattal szervezett túrákra indulni; mert az utóbbi is teljesen megoldható, hiszen már vannak olyan kerékpártartók is, amelyekkel akár 4-5 bicikli szállítása is megoldható, de ez értelemszerűen kialakításában és árában is eltér a “szimpla” kerékpártartóktól.

Persze nem ez az egyetlen ilyen szempont, hanem az is, hogy hol szeretnénk szállítani biciklijeinket? Merthogy három főbb vonalat lehet elkülöníteni: személyes kedvenceim azok a tartók, amelyeket a vonóhorogra lehet rögzíteni, hiszen egyáltalán nem kell magasra emelgetni a bicikliket, teljesen biztonságos és stabil koncepció. Ennek az lehet a buktatója, ha az autón nincs vonóhorog, vagy másra van használva – emellett arra kell még figyelni, hogy a rendszámtábla mindig látható maradjon, ennek érdekében kaphatók már világítással is felszerelt modellek. A másik két fő típus még a tetőcsomagtartóra szerelhető verzió – erről is elmondható, hogy akár öt kerékpárt is lehet így vinni, illetve szinte minden típusú autóval működhet -; és végül, de nem utolsó sorban ott van még a csomagtartóra szerelhető is. Bármelyiket is választod, én mindenképpen ajánlom egy kerékpártartó beszerzését, hiszen számos szép pillanathoz segíthet hozzá – ha pedig a jó minőség és megbízható beszerzési hely is fontos, akkor válaszd az autofelszeresek.hu-t!

kerékpártartók