Egy jó weboldal a biztos siker egyik pótolhatatlan alapköve

Egy gyerekkori barátom cipőkészítő mester. Körbekérdezte az ismeretségi körünket, hogy van-e valakinek tudomása olyan cégről, amely foglalkozik weboldal készítéssel. Mikor a saját vállalkozásomat indítottam, igénybe vettem egy online marketing cég szolgáltatásait, és nagyon pozitív tapasztalatokra tettem szert velük kapcsolatban. Éppen ezért bátran ajánlottam barátomnak, vegye fel a kapcsolatot a Keresőben Első csapatával.

A honlap sikeresen létrejött, és a cipők iránti kereslet jelentősen fellendült. Barátom természetesen majdnem a bőréből is kiugrott örömében. Meg is beszéltünk egy találkozót, hogy beszámolhasson minden egyes lépésről, amely segített számára vállalkozása beindításában.

Megköszönte, hogy ajánlottam számára a Keresőben Első team szolgáltatásait, én természetesen nagyon boldog voltam, hogy segíthettem ezzel az értékes információval. Elmesélte, hogy eleinte az elvárásai kimerültek abban, hogy az elképzelt weboldal legyen esztétikus, hogy a cipőkhöz méltó környezet jöhessen létre, ahol kedvére válogathat a kedves vásárló. Ám a Keresőben Első munkatársai ellátták hasznos tanácsokkal erre vonatkozóan. Megmutatták mennyire fontos például, hogy a weboldal ne csupán szép legyen. Meg kell győznie a potenciális vásárlókat, és hitelességet kell közvetítenie. Számos tényező számít, amelynek alapján a vásárló az adott termék mellett teszi le a voksát, és nem lapoz tovább, hogy egy konkurens weboldal kínálatát átböngéssze.

Éppen ezért maximálisan egyedi honlapot készítettek a barátom számára, amely egy különlegesen fontos tulajdonsággal is rendelkezik: keresőoptimalizált, tehát első helyekre kerül a találati listákon. A dizájn, amit a weboldal képvisel méltó hátteret biztosít a különleges lábbeliknek. Elmesélte, hogy a Keresőben Első munkatársai ennek érdekében minden előkészületet megtettek. Alaposan kifaggatták barátomat az elképzeléseiről és maximálisan figyelembe vették az egyéniségét, a céljait. Érdekes és elgondolkodtató kérdéseket tettek fel a számára, például, hogy milyen érzéseket szeretne felébreszteni a vásárlókban, és hogy egyáltalán ki vállalkozásának fő célcsoportja?

Keresőben Első

Ezek a kérdések -mint barátom elmondta- hatást gyakoroltak a saját szemléletére is, hogy komplexebb módon vizsgálja meg a fogyasztók igényeit. Teljesen új ötletek fogantak meg benne arra vonatkozóan, hogy célirányosabban szeretné megszólítani a cipők iránt érdeklődő korosztályokat. Egészen idáig még nem gondolt erre, de nagyon termékeny ötletnek érezte és hálás lett az inspiráló beszélgetésért, amit a Keresőben Első munkatársaival folytatott.

Egy érdekes és élvezetes feladatot is végre kellett hajtania a weblap tervezés céljából; három olyan weboldalra volt szükség, amely elnyerte a tetszését valamilyen oknál fogva. Akadt, amelyiknek az elrendezése volt szimpatikus, a további kettőnél a színhasználat és a betűtípus volt megnyerő a számára. Ezek mind értékes információt rejtenek a weboldal tervezésénél. Természetesen a legfontosabb, hogy a vásárlók fejével volt szükséges gondolkoznia, vajon ők mit látnának szívesen. Ezekben a nehéz kérdésekben óriási segítség volt a marketinges csapattal történő inspiráló beszélgetés.

Minden jelentőségteljes szempontot átvettek, majd hamarosan kapott is egy előzetes látványtervet, ahol sikeresen visszaköszönt minden elvárás. El is kezdődhetett tehát a programozás. Barátomnak továbbá gondoskodnia kellett domain és tárhely opciókról, melyben szintén segítségére siettek és ajánlottak számára megfelelő szolgáltatókat.

A végső egyeztetésre már akkor került sor, amikor elkészült maga a weboldal. Ekkor még persze nem számított aktívnak a honlap, csupán át lehetett tekinteni a böngészőben pontosan úgy, ahogy a jövőben a vásárlók is látni fogják. Természetesen ilyenkor is van lehetőség a megrendelőtől érkező visszajelzésekre, a változtatásra, de ő mindent tökéletesnek ítélt meg, így áldását adta a végső üzembe helyezésre.

Boldog voltam, hogy barátom elégedett. Nem okozott meglepetést a Keresőben Első profi szolgáltatása, mivel ugyanezt tapasztaltam a közelmúltban a saját vállalkozásom beindítása során. A rájuk bízott projekt a mai napig érezteti gyümölcsöző hatását.