Kirándulási tippekért a Cultractive oldalát érdemes keresni!

Egyszerűen imádok túrázni, kirándulni. Már kamaszkorom óta ez az egyik legkedvesebb elfoglaltságom, valamiért nagyon korán megragadott ez a fajta kikapcsolódás. És mi a túrázó legjobb barátja? A lábbelije! Egy jó túrabakancs olyan elengedhetetlen kelléke a dolognak, mint a víz az úszáshoz vagy a labda a focihoz. Lehet nélküle is, de kevéssé elképzelhető. Ha egy egyszerű félcipőben vagy valami teljességgel alkalmatlan lábbeliben indulunk neki, azt alaposan megszenvedhetjük, elhiheted nekem. És mi a másik legjobb barátja? Bizony, a Cultractive oldala. Aki Győr-Moson-Sopron megyében, vagy nyugat-Magyarországon tervez valamerre kimozdulni, az jobban teszi, ha előtte ellátogat a cultractive.eu oldalára, és alaposan utánanéz, merre is menjen. Én is csak nemrég óta használom, de mostanra teljességgel a részévé vált a túráimnak.

A Cultractive egy olyan portál, ahol kirándulásokhoz, túrázáshoz találhat a látogató ötleteket, tippeket, előre összeállított útvonalakat, beszámolókat. Hihetetlenül hasznos, hiszen ezek az összeállított utak számos olyan látnivalót és jeles helyszínt tartalmaznak, amit önszorgalomból egyáltalán nem biztos, hogy megtalálnál. Például van köztük olyan, ami a Győr környékén vívott történelmi csaták helyszíneit járja végig, de olyan is akad, ami kimondottan a természeti értékekre koncentrál. Ráadásul nem csak gyalogos túrákra és kirándulásokra koncentrál, hanem kerékpáros, családi, sőt akár lovaskocsis megmozdulást is találni! Mindenki a maga szája íze szerint válogathat akár tematikusan, akár terület szerint.

Én azt mondom, még ahhoz sem kell feltétlenül ragaszkodni, amit a Cultractive oldala ajánl. Például miért ne lehetne egy 40+ kilométeres biciklitúrát akár gyalog is teljesíteni? Az igazán keményvonalas túrázók egy ilyen kört megtehetnek 8-9 óra alatt, vagy akár még rövidebb idő alatt is. Van például egy barátom, aki az ekkora távot 16 évesen 7 és fél órán belül megjárta. Egyáltalán nem teljesíthetetlen, de mindenképpen számításba kell venni, hogy nagyon embert próbáló feladat. Nem való akárkinek. És ha a túra felénél, a semmi közepén döbbensz rá, hogy nem bírod tovább, az rettentő kellemetlen. Ha ilyesmibe szeretnél belevágni, akkor javasolt fokozatosan belemenni, felkészülni, és a Cultractive oldala akár ehhez is tökéletes lehet. Ha egyre hosszabb és hosszabb távokat, túrákat csinálsz meg, akkor jó eséllyel egy idő után egy nagyobbat is bevállalhatsz.

Cultractive

De akár családi kirándulásokhoz is remek ajánlókat találhatsz a Cultractive oldalán! Gyerekekkel erdőre-mezőre menni nem feltétlenül jó ötlet, mert hamar elfáradnak, nyűgössé válnak, és onnantól kezdve az egészet megkeseríthetik. Érdemesebb inkább városnéző kirándulások után nézni, azok is vannak szép számmal. Sőt, ha igazán profinak érzed magad, akkor akár a saját túrádat is megtervezheted! A Cultractive egyik oldalán egy térképen bejelölheted magadnak a túrád pontjait, és így előre is megnézheted, hogy mekkora a távolság, illetve mennyi idő alatt várható, hogy teljesíted. Ha rövidebb, akkor büszke lehetsz magadra.

Szóval abszolúte érdemes ellátogatni a Cultractive oldalára, ha érdekelnek a kirándulások, túrák. Legyél akár gyalogos, kerékpáros vagy városi felfedező, mindenképpen megéri adni neki egy esélyt. És ki tudja, lehet, hogy akár Te is annyira a rabjává válsz, mint én. Ma már el sem indulok anélkül, hogy ne az egyik általuk összeállított útvonal legyen a cél, vagy a térképükön előre meg nem terveztem a sétát. Hamar rá lehet szokni, én mondom. Keresd hát fel Te is, és remélhetőleg legalább annyira elégedett leszel vele, amennyire én vagyok.