A neten nem csak cipőt lehet venni

Nagyon szeretem a cipőket, szerintem az az egyik legfontosabb kelléke a külső megjelenésünknek. Én mindig először a férfiak cipőjét nézem meg, ha tiszta és nem szakadt, akkor valószínűleg a pasi sem koszos és szakadt, nem hanyagolja el magát.

Ettől függetlenül nincs olyan sok cipőm, mint ahogy sokszor a filmekben a nők gardróbját és cipős polcait mutogatják. Szeretek vásárolni, bár ezt leginkább már csak online csinálom, igaz, cipőt azért szoktam úgy is venni, hogy fizikai üzletbe megyek el. Akkor is kinézem a neten, megnézem, hogy a méretemben és a nekem tetsző színben hol lehet kapni, elmegyek, felpróbálom és ha jó, akkor irány a pénztár. Így aztán maximum 10 percnél nem töltök többet az üzletben. Nem vagyok az a shoppingolós fajta, aki órák hosszát képes sétálgatni a plázában és felpróbálgatni mindent és aztán húsz szatyorral kijönni.

Szeretem a ruhákat, a cipőket, de inkább mindent megveszek online. Az amúgy is könnyebb. És az is sokkal könnyebb online, hogy utánanézz mindennek, ami érdekel. Csak bepötyögöd, mit keresel, mire vagy kíváncsi és pár kattintással már meg is találod.

Így találtam rá a https://topcegalapitas.eu/szekhelyszolgaltatas/ oldalra is, ez egy cég, ami székhelyszolgáltatással, cégalapítással és cégmódosítással foglalkozik. Ez már csak azért is fontos számomra, mert pont apukámnak kerestünk valami megoldást arra, hogy hogyan tudná a legegyszerűbben elintézni a cégalapítását.

És pont erre volt szüksége. Elmondom, hogy miért. Ez a cég székhelyszolgáltatással is foglalkozik, tudnak székhelyet intézni Budapesten és Újlengyelben is. Utóbbi azért jó, mert IPA-mentes, tehát nem kell iparűzési adót fizetni. Ami azért egy cég életét nagyban megkönnyíti. A budapesti székhely presztízs szempontjából lehet nagyon jó.

Vállalják, hogy a székhelycímet biztosítják okiratokon, cégbíróságokon és partnerek vonatkozásában is. Átveszik a mindenfajta levelet, amit beszkennelnek és aztán a megbeszéltek alapján továbbítják is. Intézik a hatósági dolgokat is, tehát fogadják a hatóságot és engedélyeik az ellenőrzéseket, sőt, ha kell, tárgyalásokat is intéznek, amikhez még a helyet is biztosítják.

Egy csomó előnyt felsorolnak az oldalon amellett, hogy miért éri meg, ha IPA-mentes székhelyszolgáltatást választani. Ilyen például Újlengyel is, ami nincs is olyan messze a fővárostól. Azok a cégek, amiknek itt van a székhelye, nem kell, hogy iparűzési adót fizessenek. Az egész összesen 39.900 forint plusz áfa, amihez jár ingyen cégalapítás vagy cégmódosítás, természetesen ügyvéddel együtt.

Van egy visszaszámláló is az oldalukon, ami azt mutatja, hogy mennyi idő van még a következő IPA befizetéséig. Ha valakit érdekel, könnyedén tud jelentkezni náluk, hiszen ott van a telefonszám, amit lehet érdeklődni. Vannak képek is az oldalon a tárgyalóról, Újlengyelről, Budapestről is, teljesen jól fel van építve az oldal.

Úgyhogy jó, hogy megtaláltuk ezt apukámnak, mert így neki is sokkal könnyebb volt minden, nem kellett mindent egyedül csinálnia. Persze közben nekem is eszembe jutott, hogy ha egyszer céget alapítanék, akkor mivel akarnék foglalkozni. Mostanában hallom néhány embertől, hogy webshopot akarnak üzemeltetni, de azt egyik se látja, hogy mennyire kemény munka és hogy nem dől egyből a pénz az ember zsebébe. Ezt pedig fontos látni, különben hamar bukás lesz az eredmény. De végül arra jutottam, hogy egyelőre semmi olyat nem tudok mondani, ami miatt a jövőben majd céget akarnék alapítani. De sose lehet tudni, hogy mit hoz a jövő.