A nyári cipővásárlás csak légkondicionált boltban élmény

Régóta szerettem volna venni egy fonott talpú, magas sarkú szandált, de hiába keresgéltem az interneten, vagy nem tetszett meg egy modell sem, vagy nem volt elérhető a méretemben, ami tetszett. Tavasszal még csak nézegettem, nem volt sürgős a dolog, de így nyár elején már nagyon szerettem volna hordani egy szandált, úgyhogy nem halogattam tovább a vásárlást. Annál is inkább, mert egy hét múlva volt esedékes a bátyám eljegyzési partija, amire tökéletesen passzolt volna egy ilyen szandál. Nem túl elegáns, de azért nem is hétköznapi; egy hosszabb, lenge ruhával maga a tökély.

Szerencsére a legjobb barátnőm mindig kapható egy jó kis vásárló körútra, úgyhogy lelkesen jött velem. végig jártunk két plázát, de egyikben sem találtunk megfelelő lábbelit, úgyhogy egy belvárosi bevásárló utca felé vettük az irányt. Tipikus nyári nap volt, még az aszfalt is olvadozott az utakon, úgyhogy hamar kitikkadtunk a sétában. A szomjúságunkra fogva a dolgot be is ültünk az első kávézóba, amit megláttunk. Ahogy beléptünk az ajtón, azonnal megcsapott minket a kellemes hűvös, én azonnal libabőrös is lettem, de jól esett a légkondi hűvöse. Egy kicsit le voltunk izzadva mindketten, úgyhogy nem közvetlenül a légkondicionáló alá ültünk, nehogy megfázzunk. A barátnőm anyukája egyszer arcüreggyulladást kapott, mert a munkahelyén egész nap ment a légkondi és az arcára fújta a hideg levegőt, plusz a kocsiban is mindig magára irányította a klímát. Azóta óvatosabb, de még mindig nem tud klíma nélkül létezni nyáron. Ezt valahol megértem, mert én sem szeretem a kánikulát, amikor az ajtón kilépve azonnal patakokban kezd folyni rólam a veríték és éjszaka csak hánykolódok az ágyban.

Miután feltöltődtünk egy kis jegesteával és kipletykáltuk magunkat, tovább indultunk, de nehéz szívvel hagytuk magunk mögött a kellemes hőmérsékletet. Sorra mentünk be a cipőboltokba, még egy-két ruhabolttal is megpróbálkoztunk, hátha árulnak cipőket, de sehogy sem találtam a tökéletes szandált. Már kezdtem feladni, amikor az amúgy türelmes barátnőm behúzott egy butikba, hogy nem bírja tovább a meleget, mindjárt odasül a járdához, úgyhogy menjünk be egy légkondis helyre. Amíg ő egy puffon üldögélt a klíma közelében, én körbenéztem a boltban és milyen jól tettem! Az egyik sarokban eldugva akadtam rá álmaim szandáljára, amiből pont az utolsó darabot sikerült kifognom a méretemben. Lelkendezve felpróbáltam és igen, tökéletes volt. Nem törte a lábamat, nem nyomta sehol és nem elhanyagolható az sem, hogy nagyon nagyon tetszett. Miután összeszedtem a légkondicionáló alatt hűsölő és az egyik eladóval flörtölő barátnőmet, hazafelé vettük az irányt. Milyen érdekes, hogy miközben boldogan szorongattam az új szerzeményemet, minden óriásplakáton a greeklimak.hu klíma reklámokat láttam. El is meséltem otthon a páromnak a napi kalandomat és megbeszéltük, hogy gondolkozunk egy légkondi vásárlásán. Elsőre talán nagy kiadásnak tűnik, de ha azt nézzük, hogy nem lesz több álmatlan éjszaka és forgolódás a meleg lakásban, minden pénzt megér egy ilyen csoda szerkezet.

greeklimak.hu