Kivételesen nem cipőt vettem a születésnapomra

Van egy olyan szokásom, hogy minden születésnapomon meglepem magam valamivel, amire amúgy sajnálnám a pénzt, de mivel születésnapom van, megengedem magamnak. Ez idáig mindig egy drága cipő volt, amibe beleszerettem, de sokaltam az árát, úgyhogy a születésnapomra vettem meg. Bevallom, rengeteg cipőm van, de imádom őket, mindegyik különleges valamiért. Idén is találtam olyan cipőt, amivel szívesen bővítettem volna a gyűjteményemet, de meggondoltam magam és inkább egy hangtálra költöttem a pénzt.

Nem olyan régen ismerkedtem meg a jógával és a hozzá kapcsolódó meditálással, aminek az egyik alapkelléke a hangtál. A hangtálak fémből készülnek, a drágább és jobb minőségű darabok kézzel, de vannak géppel készített hangtálak is. Gyönyörű hangja van egy hangtálnak, annyira szépen zengő, megnyugtató, hogy rászoktam a hangtálas videókra az interneten és a házimunkához, elalváshoz és néha munkához is ezeket hallgatom. Nagyon sokat segítenek a koncentrálásban, de megnyugtatásnak sem utolsó egy ilyen relaxációs zene. A jógaórán az oktató a saját hangtálait használta és élőben teljesen más hangja van a hangtálaknak is, úgyhogy elhatároztam, hogy beszerzek egyet otthonra. Nézelődni is kezdtem az interneten, a https://www.nepalitermekek.com/collections/tibeti-hangtalak weboldalon. Találtam egy hangtálat, ami azonnal elrabolta a szívemet, a gyönyörű mintáival, a hozzá tartozó fa rúddal, amivel meg lehet szólaltatni és még kis alátét párna is volt hozzá. Elsőre majdnem hanyatt estem, amikor megláttam az árakat, de ahogy alaposabban utána olvastam az interneten, teljesen rendben vannak ezek az árak. De még így is vonakodtam ennyi pénzt kiadni egy hangtálra, úgyhogy megállapodtam magammal, hogy idén nem cipőt veszek a születésnapomra, hanem egy hangtállal lepem meg magam.

Az interneten keresztül is meg tudtam rendelni a kiválasztott hangtálat, úgyhogy nem kellett sehova elmennem személyesen. Ez nagy könnyebbség volt, mert munka után csak hazamentem és vártam a futárt, nem kellett a városban tekeregnem. Alig vártam, hogy megérkezzen a kiválasztott hangtál, már nagyon szerettem volna kipróbálni az otthoni jógát és meditációt saját hangtállal. Erre nem is kellett sokat várnom, néhány napon belül kézhez is kaptam a csomagomat, ami egy gyönyörű, kézzel készült hangtálat rejtett. Annyit elmondhatok, hogy teljesen más élmény saját hangtállal meditálni, mint az internetes videók hangjára, úgyhogy mindenkit bátorítok, hogy próbálja ki. Egy hosszú, fárasztó nap után is nagyon jó szolgálatot tesz egy hangtál és egy kis meditáció, relaxáció, befelé figyelés.