Mi a közös a cipővásárlásban és az új ablakainkban?

Amikor cipőt veszek, először mindig alaposan körbenézek, mindenhol. Adatokat gyűjtök, sokat felpróbálok, mire megtalálom a megfelelőt. Nem szoktam egyből megvenni egy cipőt, ha megtetszik, hanem megnézem, milyen más cipők vannak még, és csak azután döntök, hogy alaposan körbejártam a dolgot.

Az ablakcsere is valami ilyesmi, már ha jól csinálja az ember. Eddig fa ablakaink voltak, igazán megértek már a cserére. Nem azért, mert ebszolút nem esztétikusak, hanem mert nem szigetelnek olyan jól. Ha a cipős példánál akarunk maradni, akkor mondhatjuk, hogy a jelenlegi ablakaink olyan cipők, amik beáznak, nekünk meg gumicsizmára lenne szükségünk.

A fa ablakaink ugyanis már nem szigetelnek jól és ezen a télen megelégeltük ezt. Jön a jó idő, ami pont megfelel arra, hogy kicseréljük őket, és a következő télen már ne legyen gondunk a rossz szigeteléssel.

A muanyagablakom.hu/muanyag-ablak-arak oldalon néztem utána annak, hogy a egyes ablakok mennyibe kerülnek, hogy mi az az ár, ami alatt valóban akciósnak mondható, hiszen ahogyan a cipőknél is , nem szabad bedőlni egy akció feliratnak, alaposabban utána kell járnunk, hogy hol, milyen áron szerezhetjük be, hogy anyagilag is a legjobb döntést hozzuk.

A muanyagablakom.hu/muanyag-ablak-arak oldalon mindent leírnak, ami egy műanyag ablak árát befolyásolja. Persze ezek közül egy a méret, másik pedig az anyag. De itt az anyag alatt nem azt kel,érteni, hogy az egyik vastagabb műanyag, a másik pedig vékonyabb. Sokkal inkább azt mondhatnánk, hogy a felépítésben van különbség, nem is az anyagban.

Egy műanyag ablak szigetelési képességét ugyanis az adja, hogy hány légkamra van benne, és ezek mivel vannak megtöltve. A szigetelés ezeknek a légkamráknak a változásával változik. egy 7 légkamrás ablak jobban szigetel, mint egy 5 légkamrás, és az sem mindegy, hogy ebben a légkamrában mi van. Az is fontos, hogy hány rétegű üvegből van maga az ablaktábla, és hogy ezek között a rétegek között levegő, vagy valamilyen gáz van.

Ezek azok, amikre a leginkább kellé figyelni, amikor műanyag ablakot szeretnénk vásárolni. Lehet, hogy találunk olcsóbb darabokat, de érdemes rákérdezni, hogy a látszólag egyforma ablakok mégis miben különböznek egymástól. Olyan ez, mint a cipőknél a kialakítás. Lehet, hogy a design nagyon hasonló, de nem mindegy, hogy a cipő mennyire strapabíró, vagy mennyire kényelmes. A cipőknél hajlandó vagyok plusz pénzt fizetni azért, hogy kényelmesebb darabokat kapjak, az ablaknál is megéri a drágábbat venni a jobb hőszigetelés érdekében.

ha gumicsizmára van szükségem, akkor nem veszek tornacipőt, így az ablakok esetében sem szabad beérni azzal amelyik esetleg rosszabbul szigetel, mert később meg fogjuk bánni, hogy annyi pénzt költöttünk egy olyan ablakra, ami gyakorlatilag semmivel sem jobb, mint ami volt.

Ezért érdemes alaposan átolvasni a muanyagablakom.hu/muanyag-ablak-arak oldalt, mert itt rengeteg hasznos tippet kaphatunk a műanyag ablak vásárlással kapcsolatban, így nem érnek meglepetések, amikor már a kiválasztás státuszában tartunk.