A bölcsességfog eltávolítás nem is fáj annyira, mint gondoltam

A bölcsességfog eltávolítás egy viszonylag rutin műtét, mert sajnos nagyon sok embernek szüksége van rá. A bölcsességfoga mindenkinek máskor nő ki. Van, akinek már a gimnáziumban megkeseríti az életét, van, akinek évtizedekkel bújik elő. Van, akinek pedig ki sem nő. Mindenki máshogy éli meg, van, akinek egyáltalán nem fáj és van, aki hetekig szenved vele, míg el nem távolítják.

Annak ellenére, hogy a bölcsességfog eltávolítás egy rutin műtét, sajnos nem teljesen kockázatmentes. Ugyanis, mint mindent, ezt is el lehet rontani. Éppen ezért fontos, hogy olyan szakemberekhez forduljunk, akikben magunk is megbízunk.

Így kerültem én a Kacsa utcában levő fogorvosi rendelőbe. Itt olyan szakemberek dolgoznak, akiknek nem okoz gondot egy ilyen rutin műtét elvégzése, akik tudják, hogy mit kezdjenek a betegekkel. Nagyon figyelmesek, nagyon türelmesek és semmit nem is éreztem az egészből. Sokáig jártam másik fogorvoshoz, de nem szerettem, mert minden beavatkozás nagyon fájt. Hiába csak egy lyukas fogról volt szó, mindig fájdalmakkal távoztam.

Itt viszont nem kell miatt aggódnom. A bölcsességfog eltávolítás sem fájt, nem voltak komplikációk sem. Nagyon féltem, mert egy barátnőmnek még gimnáziumban kiszedték a bölcsességfogát, de nem sikerült maradéktalanul eltávolítaniuk, ezért még sokszor vissza kellett mennie és újabb kisebb műtétekre volt szüksége, hogy korrigálják a hibát.

Az Ő esetéből tanulva úgy döntöttem, hogy nem a kerületben kijelölt fogorvossal végeztetem el a beavatkozást, hanem keresek egy valóban jó fogászatot, ahol megbízhatóan dolgoznak és nem kell attól félnem, hogy később újabb gondjaim lesznek a fogaimmal.

Amikor fogászatot választunk, érdemes az ismerőseink tapasztalatait és ajánlásait is meghallgatni, megfogadni, hiszen ők el tudják mondani, hogy milyen volt, minden kérdésünkre válaszolni tudnak, tőlük megtudhatjuk, hogy az adott fogászat megfelel-e a mi elvárásainknak, vagy érdemes inkább tovább keresni.

Amikor fogászatot, vagy bármilyen orvost választunk, nem szabad hasra ütés szerűen választani, mert megüthetjük a bokánkat. Olyan rendelőt kell választanunk, ami nem csak szakmailag felel meg nekünk, hanem az áraik is megfelelnek.

Szerencsére ahol én voltam, ott nagyon kedvező áron dolgoznak a szakemberek, 25.000 Ft-ból meg is úsztam az egész bölcsességfog eltávolítást, ami nagyon jó árnak számít.

Ha bármilyen fogászati problémám lesz, biztos, hogy ide fogok jönni, mert nem csak a bölcsességfog eltávolítás ilyen olcsó, az áraik abszolút kifizethetők, főleg más fogászatokhoz mérve.

A belvárosban vannak, ezért nagyon egyszerűen meg is lehet közelíteni őket. A modern környezet, a kedves fogadtatás pedig hozzájárulnak ahhoz, hogy nyugodtabban üljünk be a fogorvosi székbe. Szerintem nagyon sokat jelent a kinézet egy ilyen helynél, mivel a fogorvosokkal szemben általában ellenérzéseik vannak az embereknek, a legtöbben félnek ezektől a beavatkozásoktól, pedig semmi extra nincsen bennük, hogyha a megfelelő ember végzi a beavatkozást.

Ezért fontos, hogy mindig elolvassuk az interneten is a véleményeket, mielőtt elmegyünk egy fogorvoshoz, így biztosan nem fog minket meglepetés érni akkor sem, amikor odaérünk.

Érdemes az árakról is mindig előre tájékozódni. Sokszor rejtett költségekkel is számolni kell. Itt nem voltak ilyenek, nagyon korrektek voltak, minden ár fel van tüntetve a honlapjukon, de hallottam már olyanról is, hogy a honlapon feltüntetett árnak a dupláját kérte el egy orvos, mert nem volt feltüntetve, hogy van egy alapdíj, ara jön a beavatkozás díja és egyéb más díjak is. Szerencsére itt nem ez a helyzet, csak annyit kell fizetni, amennyit a honlapon látunk.