A cipők már nem lepnek meg, a szelfi gép ellenben igen

Továbbra is tartja magát a sztereotípia a cipőmániás nőkről, akik már-már drogosokat megszégyenítő függőségben vannak a lábbeleik iránt. Ebben talán egy bizonyos romantikus tévésorozatnak is szerepe van, talán tudjuk is, melyikről van szó. A lényeg, hogy a cipőmánia igenis egy létező dolog, és ha nem is az egészség szintjén, de anyagilag képes embereket tönkretenni. Hogy egy igen közeli példával éljek: nekem is elég tetemes hitelkártya adósságot sikerült felhalmoznom egy-két évvel ezelőtt, voltaképpen most is azt nyögöm. De ez rádöbbentett arra, hogy a sok cipőtől senki sem lesz se boldogabb, se teljesebb, legfeljebb szegényebb. A nagy részét már visszafizettem, és bár manapság is előfordul, hogy lábbelit veszek, azért sokkal jobban oda is figyelek. Legutóbb például egy volt osztálytársam esküvőjére vételeztem magamnak egy szépséges alkalmi darabot, elvégre nem jelenhet meg akárhogy az ember, ám ennél is sokkal érdekesebb volt, amivel ők készültek, így hát most először tapasztalhattam meg élőben, milyen is egy szelfi gép. Hallani hallottam már róla korábban is, de fizikai valójában csak ez alkalommal tapasztaltam meg.

Egyre inkább sikké, mi több, lassan elmaradhatatlan darabbá válik esküvőkről, rendezvényekről a szelfi gép, rengetegen akarják a sajátjukra. Nem véletlen, hiszen a népszerűsége egyre csak nő, ezen a szóban forgó esküvőn is hosszú sorokat álltak ki az emberek, hogy kipróbálhassák. Így hát nekem sem volt választásom, a menyasszonnyal és még néhány barátnőnkkel jó néhány fotót lőttünk magunkról. Kívülről egy szelfi gép nem valami különleges, lényegében egy doboz mindenféle kütyükkel rajta, viszont ott helyben is ki tudja nyomtatni a kész képet, sőt, közösségi oldalakon is meg lehet osztani. Ritkán történik, hogy valami tartósan felkelti az érdeklődésemet, de a szelfi gépnek sikerült. Utána kellett néznem, nem hagyhattam annyiban.

Pár nappal később eszembe jutott, hogy megjegyeztem a bérletbe adó cég neve, és rákerestem az interneten. A selfiegep.hu egy meglepően sokszínű és vidám hangulatú weboldal, ráadásul mindent meg lehet tudni róla a masináról. Itt tudtam meg, hogy egy nagy felbontású objektívvel van ellátva, ami kiváló minőségű képeket képes készíteni, és a professzionális vakunak köszönhetően este sem akadály a szuper képek lövése. Emellett egy érintő képernyővel kezelheti a gépet, aki elé ül, és a gyorsaság kedvéért, mint korábban mondtam, megosztani és nyomtatni is lehet vele. De ez még csak egy dolog! Még mozgó GIF is készíthető vele, hogy igazán social media pozitív legyen, ez ugyanúgy szétküldhető Facebookon és Instagramon!

Összességében eldöntöttem, hogy bár a saját esküvőm még jóval odébb lesz (mindenek előtt nem ártana hozzá megismerni egy rendes pasit), de az enyémen is mindenképpen lesz szelfi gép. Amennyi vidám pillanatot és tartós emléket adott a mostani násznépnek, biztos vagyok benne, hogy nem fog kimenni a divatból, és akár 5 vagy 10 év múlva is lehet ilyet bérelni.