Hogy a motorunk is a legjobb cipőben járjon: www.motortire.hu

A Vibram-talp története

A Vibram talp megnevezés a cipők világában közismert fogalom. Különösen azok körében, akik túraszandált, -cipőt vagy -bakancsot szoktak vásárolni, hiszen ez a talp fokozott csúszásmentességet garantál. De még azok is találkozhatnak vele, akik csupán téli bakancsot vagy magas szárú téli cipőt vesznek. Ezeken a lábbeliken is előszeretettel használják ugyanis a Vibram talpat.

Honnan is ered a megnevezés? Vitale Bramani lombardiai hegymászó 1935-ben egyszerre hat barátját veszítette el egy súlyos hegymászó balesetben az olasz Alpokban. A tragédia okát elsősorban a rossz minőségű hegymászó lábbelikben vélte felfedezni. Ezért élete hátralévő részében azt a hivatást állította fel céljaként, hogy egy minél jobb tapadóképességű cipőtalpat fejlesszen ki. Ezzel szeretett volna hozzájárulni a hasonló szerencsétlenségek elkerüléséhez. Nevének első betűiből illesztette össze a találmányát fémjelző márkanevet. Életművét óriási siker koronázta. K2 csúcsot, mely a Föld legnehezebben meghódítható és egyben második legmagasabb hegycsúcsa, már Vibram talpakkal felszerelkezve mászták meg első ízben 1954-ben. A Vibram talp anyaga különleges, csúszásmentes, hosszú élettartamú, magas kopásállóságú gumi, az ú.n. Trek Compound. Talpbütykei robosztusak a könnyebb fékezés és a biztonságos földreérkezés céljából. A harántrész simább, hogy a talp megőrizze a természetes rugalmasságot. És a fejlesztések egyre megbízhatóbb termékeket jelentenek évről-évre a kezdetek óta immár 80 éve.

Tapadás és csúszásgátlás a motorok lábbelijén is: www.motortire.hu!

Nos, ami a Vibram talp a hegymászó bakancsán, az a motorgumi a motorkerékpárokon! A www.motortire.hu csapatának 2008 óta a motorgumik állnak a munkája központjában. Az a hivatásuk, hogy magas minőségű termékekből álló széles választékkal segítse a minél biztonságosabb motorozást. Sok motoros tudja, mit jelent ez. Aki valaha is megtapasztalta már, milyen érzés vadul szitáló hátsó kerékkel bevenni egy kanyart. Vagy aki valaha is átélte már, milyen vészfékezéskor végeláthatatlanul sodródni álló kerekekkel. Aki valaha is járt már úgy, hogy kipörgő kerekekkel próbált kikászálódni egy kátyúból. A tények magukért beszélnek. A biztonságos motorozás alapvető feltételei a megfelelő mintamélységű, nem túl régi és a motor kategóriájához funkcionálisan passzoló abroncsok.

A www.motortire.hu webshop részletes keresője segít kategória szerint is szortírozni a rendkívül bőséges kínálatot. Így minden motorhoz és minden motorozási stílushoz az ideális motorgumikat lehet kiválasztani. Minden fontosabb márka termékei megjelennek a szortimentben. Találunk tehát abroncsokat a Continental, a Pirelli, a Bridgestone, a Michelin, a Dunlop vagy a Metzeler mellett a Heidenau, a Mitas és a Vee Rubber gyártótól is. A személyes átvétellel megrendelt gumiabroncsok felszerelése pedig előzetes időpont egyeztetéssel a saját műhelyben is megtörténhet. A teljes körű szerviztevékenységet is folytató műhelyben korszerű gépek és a legmodernebb berendezés segíti a szakszerű munkát. Sőt, akinek autója is van a kétkerekű mellett, a kocsit is hozhatja ugyanide. Néhány éve ugyanis a motorszerviz szomszédságában a cég autós szervizt is működtet.

Villámgyors kiszállítás

A www.motortire.hu raktárháttere döbbenetesen sok tételből áll. A teljes kínálat túlnyomó része raktárkészletről házhozszállítható vagy átvehető. Ezt azt jelenti, hogy már akár a megrendelés másnapján is birtokba veheti a motoros az új abroncsokat. Ez abban az esetben megoldható, ha a rendelés 12:00 óráig megérkezik. Hála a DPD futárszolgálattal kiépített partnerségnek ugyanis, a délelőtti rendelést legtöbbször már a következő munkanapon házhoz is szállítják. Ha a kiválasztott tétel nincs készleten, a beszerzés 1-5 munkanapot vehet igénybe. Ilyenkor is tehát 1 héten belül megérkezik a termék. Csak nagyon ritka esetben fordul elő, hogy ennél több időt is kell várni. Ilyenkor a vásárlóval telefonon egyeztetnek a lehetőségekről.

Egyéves garancia a www.motortire.hu-tól!

A megvásárolt motorgumikra 12 hónap garanciát vállal a www.motortire.hu. Természetesen csakis abban az esetben érvényesíthető a garancia, ha az abroncsokat átlagos körülmények között használták. Ezen kívül be kell tartani az üzemeltetésre és a felszerelésre vonatkozó előírásokat és a gyártó útmutatását egyaránt. Továbbá elvárás az is, hogy valamely szakműhelyben történt felszerelés igazolható legyen az előbbi feltételnek megfelelően. A garancia nem érvényesíthető, ha a gumiban a hiba helytelen tárolás vagy a jármű meghibásodása miatt keletkezik. Akkor sem, ha az abroncsot javították, vagy nem rendeltetés szerinti célokra használták.

Mindent egybevetve láthatjuk, hogy az ideális motorgumi kiválasztásakor számíthatunk a www.motortire.hu webshop szakértelmére.