Gyógytorna tanfolyam kellett, hogy helyre jöjjek

Minden azzal a fránya cipővel kezdődött. Szerintem nem is gondolná az ember, hogy valójában mennyit számít egy jó cipő a helyes tartásban, na meg persze nem csak a lábunk, de az egész testünk komfortjában. Egy rossz minőségű cipő képes romba dönteni mindent. Tényleg mindent! És aztán jöhet a gyógytorna tanfolyam, ahogy nálam is történt. Persze annak nagyon örülök, hogy járhattam egy ilyen helyre és rengeteget tanultam a testemről és a helyes tartásról, erősítésről, de ha nincs az a fránya cipő, akkor talán mindez meg sem történik.

Tényleg minden egy cipővel kezdődött, természetesen egy egyszerű, teljes lapos talpú nyári szandival. Annyira tetszett, mindenki lábán ilyen lógott, hát úgy döntöttem, hogy én is veszek egyet. Kényelmesnek tűnt és tetszett maga a gondolat, hogy nem kell egész nap egy magasabb sarkú cipőben tipegnem. Természetesen már tudom, hogy igazából a végletek okozzák a gubancot és egy-egy kisebb sarokkal bíró körömcipő bőven jobb, mint az általam tévesen választott teljesen lapos talpú. Ehhez jönnek még hozzá az egyéni részek, hogy egyébként kinek milyen a talpának a boltozata, mi a helyzet a lúdtalppal, bokasüllyedéssel és hasonlók. Csak mert, ha ezek egyébként is fennállnak, akkor aztán méginkább rossz döntés egy olyan lábbeli kiválasztása, ami ezeket a defektusokat nem kompenzálja. Hogy miért? Hát azért, mert ezek mind hatással vannak a lábunkra, a térdünkre, bokánkra, derekunkra és tulajdonképpen az egész tartásunkra. Tehát érdemes tisztában lenni azzal, hogy esetleg milyen problémái vannak a lábunknak, vagy milyenek nincsenek. Ehhez kell cipőt és talpbetétet választani, ha azt szeretnénk, hogy egészséges legyen a tartásunk és ne fájjon állandóan a térdünk, derekunk, nyakunk vagy simán a lábunk. Ugye, hogy milyen egyszerű és logikus mindez? Mégis, sokan küzdenek ezekkel a problémákkal teljesen vakon, egyszerűen csak mert nem tudnak róla, hogy speciális cipőt, vagy talpbetétet kéne választaniuk.

Még szerencse, hogy a megfelelő gyógytorna tanfolyam segítséget tud nyújtani ezekben az esetekben, amikor már teljesen belekeseredik az ember a fájdalmába és abba, hogy már tényleg mindent megpróbált és még mindig nem sikerült csillapítani a sajgó érzést a hátban, derékban, vagy lábban. Itt jött képbe nálam a therapy4u.hu egy ismerős ajánlására. Mint utóbb kiderült, gyakran el is sétáltam előttük, mert közel van egy színház hozzájuk, ahová gyakran járok. Ez egy gyógytorna stúdió, jobban mondva egy kimondottan gerincterápiás központ, ami az efféle fájdalmakra próbál enyhítést hozni a szenvedők életében.

Ahogyan azt a therapy4u.hu oldalán is leírják, azáltal, hogy az internetre bárki, bármit feltölthet mindenféle szelektálás nélkül, nagyon nehéz dolga vannak annak, aki segítséget keres egy ilyen helyzetben. Hiszen hát borzasztóan nehéz a milliónyi, általában egymásnak ellentmondó javaslat és információ között eljutni valóban ahhoz, ami segít az adott esetben. Ezért is van, hogy sokszor már inkább feladják az emberek a keresgélést, mert egyszerűen annyit csalódnak a sok nem működő módszerben. Hát igen, nem véletlen, hogy a gyógytorna egy külön szakma, nem is akármilyen. Ha csak gyorsan átfutjátok a weboldalukat, láthatjátok, hogy mennyiféle módszerrel képesek gyógyítani és hányféle tréning van, ami a gyógytorna tanfolyam során előfordulhat egy-egy kezelésen. És ez még egyáltalán nem minden, hiszen ők maguk is úgy fogalmaznak a weben, hogy ők ennek a területnek a specialistái, erre szakosodtak és ettől eltérő dolgokkal nem is igazán foglalkoznak. Tehát náluk a gerinc és a különböző sportsérülések gyógyulhatnak igazán. Természetesen ez még mindig óriási részt lefed az emberi testet illetően, tehát a pontosabb válaszok érdekében mindennek érdemes náluk érdeklődni, hogy az most épp beletartozik-e a tevékenységükbe, vagy sem.

Nálam egyértelmű volt, hogy igen, hiszen ahogy felvázoltam, hogy hogyan is jött a fájdalom az életembe egyértelművé vált, hogy a rossz cipő okozta a tartásom romlását és a sok ülőmunka mellett ellustultak a tartó izmaim. Ezért először segítettek abban a gyógytorna tanfolyam során, hogy elmúljon a fájdalmam, aztán pedig belekezdtünk a közös edzésbe, a valódi közös tornába. A gyakorlatok bármennyire is egyszerűnek tűnnek, nem azok! Elképesztő erősfeszítések kellenek ezeknek az izmoknak az erősítéséhez, de higgyétek el, hogy minden erőfeszítés megéri és meghálálja magát! Hiszen ti sem szeretnétek púpos öregasszonyok lenni a negyvenes éveitekre, gondolom…

A therapy4u.hu csapata rengeteget segített nekem abban, hogy újra megtanuljam helyesen tartani magamat és hogy ne legyenek a jövőben ebből adódó problémáim. Természetesen innen már csak rajtam múlik, hogy hogyan élem az életemet és hogy az általuk tanított gyakorlatokat mennyire sűrűn veszem elő otthon. De azt gondolom, hogy meg fogom őket látogatni többször is egy-egy több alkalmas bérlet erejéig. Az ismétlés a tudás anyja és nálam már maximálisan bizonyítottak a módszereik.

Ha viszont az én beszámolóm nem lenne elég a gyógytorna tanfolyamról, akkor az a jó hírem van, hogy a weboldalon még videók is vannak fenn, ahol páciensek mesélnek a történetükről és arról, hogy hogyan segített nekik a therapy4u.hu csapata. Nem véletlen, hogy az a rengeteg évnyi tapasztalat és a számtalan technika, amit ez a remek csapat ismer ennyire megteszi a hatását. A Therapy4U megálmodója pontosan így találta ki a koncepciót, hogy az adott probléma köré építve minden lehetséges módszert tudjanak alkalmazni, hogy valóban minden páciens azon az úton indulhasson el a gyógyulás felé, ami számára valóban a legalkalmasabb.

Ezen a gyógytorna tanfolyamon az úgynevezett Back to Balance koncepció szerint dolgoznak. Ez azt jelenti, ahogy azt már korábban is mondtam, hogy először felderítik a probléma forrását. Egyrészt abból a szempontból, hogy az életvitelemet figyelembe véve mindez vajon miből eredhet, másrészt pedig, hogy a fájdalom melyik szövetre vezethető vissza. Ha ez megvan, akkor megvannak a szükséges módszerek a kezükben, amivel enyhíthető ez a fájdalom, idővel megtanulhatjuk mindezt kontrollálni is a segítségükkel. A fájdalom enyhítésére gyakori a gyógymasszázs és a különböző manuálterápiás módszerek is elő szoktak kerülni. Ezek hatékonyan tudják megszüntetni a kínzó és már-már mozgásban gátló fájdalmat. Ezt követően pedig elsajátíthatjuk azokat a mozgásformákat, gyakorlatokat és tippeket, amelyek segítenek hosszú távon is fenntartani a fájdalommentes, könnyed létet.

A therapy4u.hu gyógytorna tanfolyam nálam szó szerint életmentő volt. Tényleg itt tanultam meg mindent ahhoz, hogy hogyan tartsam a testemet a megfelelő mederben ahhoz, hogy ne legyen fájdalmaim, vagy tartás problémám. Mindez nem egyszerű és nem két napból álló folyamat, de mindenképpen érdemes rajta végig menni, hiszen a végeredmény egy gondtalan élet, amivel a testünk újra balanszba kerülhet. Nem véletlen, hogy a Back to Balance nevet kapta a folyamat, amin én is átmentem. Ha fájdalmakkal küzdötök és semmi sem segített eddig, javaslom, hogy látogassátok meg a weboldalt, nézzetek pár véleményt a munkájukról és ha ti is szimpatikusnak találjátok a Therapy4U stúdiót, akkor keressétek fel őket minél hamarabb és ne várjatok addig, míg a probléma megkeseríti az életeteket. Van megoldás!

gyógytorna tanfolyam