A pólók, cipők és kiegészítők harmóniája nagyon fontos az öltözködésben

Te hogyan öltözködsz?

A cipőhöz választod a pólót, vagy a pólóhoz a cipőt? A táskához választod a cipődet, vagy a cipődhöz a táskádat?

Szerintem az öltözködésben éppen az a szép, hogy rengeteg módja van annak, hogy stílusosak, divatosak legyünk. A formák, a színek, a minták játéka feldobhatja az öltözetünket vagy akár tönkre is teheti az összképet.

Egy rosszul megválasztott cipő teljesen elronthatja a megjelenésünket, ahogyan egy színben a szettünkhöz nem illő táska is szett gyilkos lehet.

Nekem a legnagyobb dilemmát mégis a pólók kiválasztása okozza. Az egy íratlan szabály, hogy a cipőnknek és a táskánknak passzolnia kell egymáshoz, de mi a helyzet a pólóval?

A pólók szabása, mintája, színe ezerféle lehet és nehéz kiválasztani, hogy mikor melyiket vegyük fel. Nem jó ugyanis, ha az ember egyszerre túl sok színt visel magán, ebben az esetben érvényes az a szabály, hogy a kevesebb néha több. Én fontosnak tartom, hogy a viselt pólók színe harmonizáljon a lábbelinkkel is. Egy fehér pólóhoz például illik minden cipő, de egy khaki színű póló neonzöld cipővel igazi katasztrófa lehet az ember megjelenésére nézve. Ezért szoktam azt javasolni, hogy olyan cipőket válasszunk, ami illik a ruhatárunk színeihez.

pólók
pólók

Van egy ismerősöm, aki mesteri szinten űzi a cipő választást, a ruházatát mindig úgy válogatja össze, hogy az teljesen harmonizáljon. Az a titka, hogy főleg feketét hord. A fekete és a fehér ilyen szempontból egy hálás szín, hiszen ehhez a kettő színhez és ezek kombinációihoz minden cipő illik, hogyha a megfelelő színű kiegészítőkkel dobjuk persze fel a megjelenésünket.

A póló nyomtatás újra népszerű, hiszen az egyszerű fekete, feliratos pólók újra divatba jöttek, egyre több emberen látok ilyen pólókat, ez a barátom pedig szintén ezt tette. A fekete pólókra a cipőinek a színével nyomtattatott feliratokat vagy különböző mintákat és a szettje máris tökéletesen néz ki.

Ez a barátom a szivárvány minden színében vásárolt cipőket, majd ugyanolyan színű mintákat tervezett és azokat egyszerűen csak pólókra nyomtattatta.

Nem unalmas, hiszen minden pólója más, de nem is túl kihívó, mert a színek összhangban vannak az öltözködésében.

Ilyen apró taktikákkal nem kell azon agyalnunk, hogy melyik szetthez melyik ruhát vegyük fel, a szekrényünkben levő pólók mivel néznének ki a legjobban, hiszen a nyomtatott pólóinkat a cipőinkhez is tudjuk akár igazítani.

A póló nyomtatás pedig amúgy is elég egyszerűen megoldható. A lolmarkt.hu oldalán tudunk pólókat rendelni, de ha bemegyünk az egyik boltjukba, nagyjából 20 percen belül elkészítik nekünk a nyomatot, amit a pólón szeretnénk látni.

Az igazi egyedi pólók így készülnek. Ezek a pólók nagyon jó minőségűek, nem izzad bele az ember, és a szabása is jó. Többféle termék közül lehet választani, így szerintem mindenki megtalálja azt, ami neki a legjobban tetszik, ami illik a stílusához.

Az öltözékünk sikere az ilyen apróságokon múlik sokszor. Nem győzöm hangsúlyozni, hogy mennyire fontos egy megfelelő cipő, és mennyire elkerülhetetlen a ruházatunk a cipőnk és a kiegészítőink színbeli harmóniája. Nem kell csak fekete és fehér cipőket vásárolnunk, hiszen vannak olyan taktikák, amikkel extrémebb színű cipőket is hordhatunk, csak meg kl találnunk a módját annak, hogy esztétikusan nézzünk ki benne.

Nem elég megvenni egy cipőt, azt hordani is tudni kell.