Cipő helyett most fejlesztő könyvet vettem

Időnként tartok egy napot, ami arról szól csak, hogy átnézem azokat a webshopokat, ahol az általam kedvelt cipőmárkák megtalálhatóak, ilyenkor átnézem, hogy milyen az aktuális kínálat, milyen árban vannak. A mostani nézelődésem során felugrott egy hirdetés, amiben olvashattam az iskola előkészítő feladatok fontosságáról. Annyira megragadta ez a téma a figyelmemet, hogy rákerestem és így találtam meg Szabó Szilviának az oldalát, ami a szilvia-logopedia.hu címen érhető el.

Szilvia egy mesterlogopédus, gyógypedagógus, köznevelési szakértő, akinek a speciális szakterülete a nyelvi késés, valamint a megkésett beszédfejlődés és beszédindítás, illetve diszlexia prevenció és reedukáció, valamint a különféle iskolafejlesztési terápiák.

Azért néztem utána ennek a témának, mert az unokahúgom most tölti az utolsó évét az óvodában, és Szilvia oldalát végigolvasva rájöttem arra, hogy nagy segítség lenne a számukra a Szilvia által megírt iskola előkészítő feladatgyűjteményeket tartalmazó Látogatás a tudás birodalmába című könyv.

Ez egy olyan könyv, ami számtalan olyan feladatot tartalmaz, aminek a segítségével a gyereknek a képességei fejleszthetők, mindez pozitív megerősítéssel és bátorítással.

Ehhez láttam az oldalon nagyon cuki és vidám motivációs matricákat is, ami szintén motiváló hatással bír a feladatok elkészítése során.

Azt olvastam a szilvia-logopedia.hu oldalon, hogy a gyerekeket nagyon le tudják kötni ezek a feladatok. Sok szülőtől lehet olvasni azt, hogy maga a gyerek kéri, hogy vegyék elő, nézzék át a feladatokat és készítsék el azokat. Ráadásul nagyon sok logopédus is leírja azt, hogy ő maga is használja ezeket a készségfejlesztő könyveket. De nem csak iskola előkészítő feladatokat tartalmazó könyveket lehet itt találni, hanem beszédindító és beszédfejlesztő könyveket is. Ilyen például a Látogatás a beszéd birodalmába című könyv, ami több részből áll, és van olyan kiadása is külön, ami szókártyákat tartalmaz.

Erre már szerintem nincs szüksége az unokahúgomnak, így én a Látogatás a tudás birodalmába című könyvet rendeltem meg, ami nagyon szuper, hogy ez is két részből áll, és ráadásul lehet kapni egy könnycsomagban is, és így együtt megvásárolva sokkal kedvezményesebb áron kaphatom meg, mint külön-külön. Ez a két könyv összesen 318 színes oldalon vezeti végig a gyerekeket a fejlődés útján.

A megrendelés nagyon egyszerű volt. Egy szimpla űrlapot kell kitölteni az adataimmal, és ezután igazából már le is adható a megrendelés. Az ország bármely területére meg lehet rendelni, de akár Romániába, Szlovákiába és Ausztriába is. A szállítási mód kiválasztása után tudtam megadni a fizetési módot is. Itt egyébként választhattam az online bankkártyás vagy barion tárcás fizetés, a banki átutalás és az utánvét között. Utánvét esetén egyébként készpénzben is lehet fizetni, vagy kártyával a futárnál.

Én az online bankkártyás fizetést választottam, szeretem a gyors megoldásokat.

Már nagyon várom, hogy megérkezzen a könyv és oda tudjam adni az unokahúgomnak. Biztos vagyok benne, hogy sok feladatot fogunk közösen megoldani és együtt ismerhetjük meg Holi baglyot is, aki mindkét könyvben egy főszereplő. Én már látom, hogy nekem a kedvencem a történetmesélős feladatok lesznek, aminek a segítségével megtanulhat összefüggő mondatokat alkotni. Erről egyébként láttam is egy képet a weboldalon, néhány oldal ki van fotózva, így pár feladatot meg lehet ismerni már a vásárlás előtt is.

Így történt, hogy egy cipőmániás cipővásárlás helyett fejlesztő könyvvásárlás mellett döntött.