Cipővásárlás egy nagyon hideg boltban

Az életemben a legnagyobb szenvedély számomra a cipők, szinte már gyűjtő vagyok. Szerintem ez amiatt alakult ki, mert nagyon kicsi a lábam, 35 – ös, így nagyon nehéz volt rá mindig is bármilyen cipőt találni, így egy kihívásként tekintettem erre a dologra egész életemben. Nagyon jó feladvány volt a boltokban 35 – ös cipőket találni, mert borzasztó ritkán lehetett őket kapni, ha meg volt is, akkor gyorsan elkapkodták magától értetődő módon. Amikor cipővásárlási körútra indulok, mindig érzek valamilyen izgatottságot, hogy vajon sikerül – e olyan darabot találnom, amit szeretnék. Képes vagyok addig járni egyik üzletből a másikba, amíg meg nem találom azt, amit keresek. Szerintem nem is a cipők miatt lettem gyűjtő, hanem az érzés miatt, hogy milyen komoly “munka” egy – egy ilyen darabra rábukkanni.

Az egyik ilyen alkalommal elvittem magammal anyukámat is vásárolni, mert neki is szüksége volt egy pár új cipőre. Tél volt már javában, így a levegőben csak úgy röpködtek a mínuszok, amikor minden ember próbál minél kevesebb időt tölteni a levegőn, és hamar behúzódni valami zárt helyre átmelegedni. Anyukámmal mi is így tettünk, miután kiszálltunk az autóból, besiettünk egy közeli cipőboltba. Igen ám, de ott bent is látszódott a leheletünk, nem volt sokkal melegebb bent, mint kint, ugyanis nem volt fűtés. Rákérdeztünk az egyik eladónál, és azt mondta, hogy az épületben elromlott a központi fűtés, így egy ideig hideg marad, mert nincs kiegészítő fűtésük. Anyukámmal azt beszéltük, hogy bizony ilyenkor jó lenne, ha lenne valami “B” terv.

klíma akció

Én is jártam egyszer így, ugyanis a házban, ahol laktam, elromlott a fűtés, ráadásul egy jó hideg időszak közepén. De én nem voltam akkora bajban, mint az emberek nagy többsége, ugyanis volt olyan klímám, amin volt fűtési funkció is, így azzal felmelegítettem a lakást. Az eszközt egy klíma akció keretein belül vettem, és nagyon jutányos áron sikerült hozzájutnom. A fabianklima.hu – ról rendeltem mindössze 210 000 Ft – ért 230 000 Ft helyett. Szerintem ez nem egy rossz ár, tekintve, hogy a költségekben benne van az is, hogy szakemberek házhoz szállítják és kijönnek beszerelni a klímát. De nem csak ez hangzik az embernek kecsegtetően, hanem az is, hogy a klíma a működés befejezése után öntisztító üzemmódba kapcsol. Ez azt jelenti, hogy eltávolítódik a hőcserélőn felgyülemlett sok nedvesség, így a mikroorganizmusok és a gombák nem tudnak elszaporodni. Látható tehát, hogy ettől az eszköztől nem kell félni, mert tudom, hogy a köztudatban az szerepel, hogy a klímák mennyire egészségtelenek, hiszen szennyezett levegőt fújnak ki. De ezzel az eszközzel ki lehet ezt a dolgot kerülni.

Ami számomra meglepő volt, az az, hogy C – vitamint bocsát ki a klíma a helyiségbe. Ez azért hasznos, mert a C – vitamin fokozza a bőr feszességét, csökkenti a stressz szintjét és véd a káros UV sugaraktól. A szüleim azzal viccelődtek, hogy miután bekapcsolom a klímát, megfiatalodva fogok kilépni a lakásból, nem lesz szükségem mindenféle fiatalító krémekre és kozmetikai kezelésekre. Persze ez így nem igaz, csak poénból mondták. De gondolkodtam rajta, hogy visszamegyek a cipőboltba, és a tulajnak ajánlom ezt a megoldást, mert ha mást nem, vészhelyzet esetére nagyon jó szolgálatot tud tenni ez a kis eszköz, és ki tudja az embert húzni a csávából.