Természet-adta kincsek az esküvőn is

Mindig is közel álltam a természethez, kisgyermek koromtól kezdve ismertem a kertben termő fűszer- és gyógynövényeket. A nagyszüleim sosem vettek gyógyszert a gyógyszertárban, hanem amijük éppen fájt, arra ittak egy teát, amihez a teafüvet a kertben frissen szedték. Így mindig tudták, pontosan mi található abban, amit fogyasztanak: csak természetes, tiszta összetevők, semmi vegyület, semmi módosítás azon, amit a természet adott. Nem csak a testet, de a lelket is gyógyította az a sok szépség, ami a kertben termett, hiszen mindig volt színes, illatos növény a házban, amiben gyönyörködhettünk.

Szeretem a természetességet – azóta is, az élet minden területén. Ezért egyértelmű volt, hogy életünk egyik legfontosabb napján, az esküvőnkön sem fogunk feszengeni, mű virágot nézni, magunkra erőltetni bármit… A dekorációt például a természetből begyűjtve, réten és kertben szedett virágokból terveztük elkészíteni, mi magunk.

Olyan ceremóniamestert szerettünk volna, akiben nincs semmi manír, nem tolja túl a beszédet, emberi, kedves, a maga természetességével egyszerű, de nagyszerű. Sajnos előzetesen nem találkoztunk még ilyennel, ezért az interneten keresgéltünk, és így találtunk rá Katára, akiről teljesen meggyőztek az oldalán található vélemények. Azt írták róla, hogy nyitott, laza, rutinos, és már az előzetes egyeztetések által nyugodt, biztonságos környezetet teremt a párok számára.

Erre csak ráerősített a személyes találkozó Katával, ami során átbeszéltük az esküvő forgatókönyvét, és már akkor tisztábban kezdtük el látni a részleteket. Sok éves tapasztalata alapján segített minden programpontot a helyére tenni, és értette a természetesség iránti vágyunkat! Nagyon örültünk, hogy rátaláltunk a Női Ceremóniamesterre, akiről más is mondta, hogy etalon, és mi is így gondoljuk! Azzal is egyet tudunk érteni,, hogy olyan volt, mint egy vendég a sok körül, mert noha koordinált, irányított, informál – mindezt olyan kedvesen, természetesen tette a násznéppel, hogy egyből befogadták, mindenkivel megtalálta a közös hangot! 

Amiből mi nem sokat érzékeltünk, de utólag tudjuk, hogy mennyire fontos, hogy a stábbal, minden esküvői szolgáltatóval ugyanilyen hamar megtalálta a közös nevezőt és határozottan, kedvesen, profin koordinálta a fotóst, videóst, dj-t, zenekart, helyszíni szervezőt, pincéreket. Sőt, természetesen a szertartásvezetővel és a pappal is hamar szót értett, ellenőrizte, hogy megvannak-e a szükséges kellékek, intézte a be- és kivonulást, utána a csoportos fotózást úgy darálta le, hogy csak pislogtunk nagyokat! Az idős nagyszüleinkkel nagyon tisztelettudó volt, a fiatal gyerekekkel pedig vicces és laza! A játékok közül egy nagyon kedves, mulatságos verziót javasolt, ami rólunk szólt, de tudtuk előre egyeztetni, hogy mire fog rákérdezni, így nem hozott minket zavarba. Szóval esküvői ceremóniamesterből azt hiszem, nem tudtunk volna nála jobban találni, aki teljes természetességgel, emberien tartja kézben a Nagy Napunkat, és a boldogságunkat!