Az etikusan gyártott cipők és kozmetikumok híve vagyok

Minden nyaralás előtt meg szoktam engedni magamnak, hogy elmenjek vásárolni, és vegyek néhány új ruhadarabot, vagy cipőt. Ebben az évben úgy döntöttem, a cipőkre irányítom a figyelmemet. Nyaraláskor is, mint a legtöbbször a kényelem az elsődleges szempontom, így akár félcipőről, akár csizmáról, akár szandálról legyen szó, inkább a lapos sarkú, de vastagabb talpú darabokat szoktam kedvelni. Most azonban úgy alakult, hogy magas sarkú cipő után nézelődtem, mivel szerettem volna nyaralásra is elvinni egy nőiesebb lábbelit is.

Mivel oda szoktam figyelni arra, hogy etikusan előállított termékeket vásároljak, cipők esetében is inkább vegán darabokat szoktam vásárolni, azaz olyan cipőt, ami nem bőrből készül. Szerencsére ma már vannak olyan termékek, amik a bőrhöz hasonlóan nagyon jó minőségű anyagból készülnek, csak éppen nem kellett hozzá állati eredetű anyagot felhasználni.

Ne csak a cipőm legyen állatbarát

Mivel eszembe jutott , hogy szükségem lesz naptejre és napozás utáni krémre is, tekintve, hogy tengerpartra megyünk, elgondolkodtam azon, hogy mi lenne, ha saját magam készíteném el, természetesebb anyagokból. Mindezt állatokon való tesztelés nélkül, ugyanis a legtöbb kozmetikai cég állatokon is kísérletezik.

Elsősorban a napozás utáni krémmel foglalkoztam, amihez úgy döntöttem natúr shea vajat használok fel. Meg is találtam hozzá a tökéletes alapanyagot itt: humanityaruhaz.hu/termek/shea_vaj_natur_finomitatlan_450_gramm
450 gramm shea vajból pedig nem csak magamnak, hanem a barátomnak is bőven jut majd a csúcsminőségű napozás utáni krémből.

A shea vajat első sorban bőr puhító, hidratáló és nyugtató hatása miatt választottam. Ráadásul tele van A és E vitaminokkal, amit a napozás után leégett bőr meg fog hálálni. SPF 6-10 fényvédő hatással is rendelkezik, így természetesen védekezhetünk a káros napsugárzással szemben. Ez a Közép-Afrikából származó csoda a karité fa terméséből készül sajtolással, majd a valóban vajas állagú terméket kozmetikai célokra, illetve a gyógyászatban használják fel. Érdemes hűvösebb helyen tárolni, mivel elég könnyen megolvad. A napozás utáni krémet levendula olajjal, kamillával és méhviasszal fogom keverni. És mivel a kiválasztott termékeket a humanityaruhaz.hu/termek/shea_vaj_natur_finomitatlan_450_gramm oldalról 2 napon belül gyakorlatilag házhoz is szállítják, úgy döntöttem az összes napozó krémhez való alapanyagot erről a helyről fogom megrendelni. Ha ilyen kevés idő alatt kiszállítják őket, még bőven elkészülök a kencéimmel a nyaralás előtt.

Hogyan készül a testápoló?

Ha ez megvan, nekiállhatok a hidratáló testápoló elkészítésének. Ehhez kicsit több összetevőt fogok felhasználni. Kelleni fog hozzá shea vaj, mangó vaj, kakaó vaj, méhviasz. És ezek még csak a zsírosabb összetevők, ezen felül kell még néhány olaj is. Ezek a ricinus olaj, jojoba olaj, mandula olaj, ligetszépe olaj, avokádó olaj és körömvirág olaj lesznek. A teljes táplálásért plusz E vitamint is hozzá fogok adni, a kellemes illatot pedig 100% tisztaságú édes narancs illóolajat és vanília illatolajat fogok használni. Elsőre csak kipróbálom, aztán ha nekem beválik, a családomnak is el fogom készíteni ezt a teljesen természetes testápoló krémet.

És ez még nem minden! Találtam receptet shea vajas napvédő ajakbalzsamhoz is. Ehhez shea vajat kell összekevernem makadámia olajjal, méhviasz pasztillával, mentolkristállyal, és hozzáadni E vitamint. A kiszáradt ajkakat ez nem csak védeni fogja a naptól a shea vaj fényvédő hatásának köszönhetően, hanem a megfelelő vitaminokkal is ellátja és hidratálja őket. Ha előbb tudtam volna, hogy a shea vaj ennyi mindenre jó lehet, már rég bevásároltam volna belőle egy nagy ládával.

Úgy érzem megtaláltam az új hobbimat. Eléggé fellelkesedtem az új találmányok miatt, és amiatt, hogy magam is elő tudok állítani állatbarát kozmetikai termékeket. És vicces belegondolni, hogy ezt a lavinát egy cipővásárlás indította el.