Babakocsi a barátnőmnek, egy új cipő pedig nekem!

Van egy barátnőm, akivel szinte mindent együtt csinálunk. Amikor gimisek voltunk, rengetegszer mentünk együtt vásárolni és ezt a jó szokásunkat azóta is megtartottuk. Neki már 3 éves a gyereke és eljött az idő, hogy egy új babakocsit vegyünk neki.

Azt mondta, hogy kellene egy sport babakocsi. Eleinte azt hittem, hogy ez azt jelenti, futni szeretne a gyerekkel, nem tudtam másra gondolni, de persze ezt nem mondtam neki, csak helyeseltem, hogy majd segítek neki vásárolni.

Amióta lehet online is vásárolni, néha csak összeülünk, vagy felhívjuk a másikat videochaten és így vásárolunk, hiszen így meg tudjuk hallgatni a másik őszinte véleményét, de nem kell elmennünk a közeli plázába.

Most is nála találkoztunk, úgyhogy be is pötyögte, hogy babaverda.hu/babakocsik/sportbabakocsik. Ekkor jöttem rá, hogy a sport babakocsi nem azt jelenti, hogy futni szeretne a gyerekével. Vagyis, ha akar akár futhat is vele, de nem ezt takarja a megnevezés.

A sport babakocsi az a babakocsi, amibe a már nagyobb gyerekeket teszik. Azután kerülnek át ebbe a babakocsiba, hogy már tudnak ülni és persze kinőtték a másik, fekvő babakocsijukat.

Nem agyon voltam eddig képben a babakocsikkal kapcsolatban, de most szerintem egy életre eleget tanultam róluk.

A barátnőm ugyanis imád beszélni, nagyon megfontoltan vásárol, ezért minden babakocsinak elmondta az előnyeit és a hátrányait.

Megtudtam, hogy ez a bolt nagyon sok, prémium minőségű babakocsit forgalmaz, hogy ezek a babaverdák nagyon jól fel vannak szerelve. Mindegyik nagyon jó, minőségi anyagból készül. A szöveteket úgy tervezték, hogy kellően gyengédek legyenek a gyerekek bőrével, ne legyenek benne allergén anyagok. Védenek a természet hatásaival szemben, UV szűrős napellenzővel, szúnyoghálóval és eső elleni takaróval biztosítják, hogy minden séta zavartalanul teljen.

Praktikusak ezek a kocsik, mivel nagy a kerekük, könnyen kormányozhatók és az extrémebb terepen is gond nélkül elmennek. Ötpontos biztonságiöv rendszer van benne, hogy a legmozgékonyabb gyermekeknek se essen baja a séta során, úgy tervezték, hogy ne tudjanak csak úgy kiesni belőle.

Nem csak a babákra, hanem a mamákra is gondoltak a babakocsi tervezésekor, ezért állítható a tolókar rajta, nagyon könnyű a váza, könnyen összecsukható, így kényelmesen lehet vele utazni is. Van hozzá pelenkázó táska, egy kis tárolórész is az alján, hogy akár a bevásárlást is haza lehessen tolni vele.

Engem és barátnőmet is teljesen lenyűgöztek ezek a babakocsik, szóval nem volt kérdéses, hogy innen fogunk vásárolni, már csak azt nem tudtuk, melyik modell lenne a legideálisabb.

Végül hosszas beszélgetés után sikerült kiválasztani, hogy melyik szín lenne a legjobb. Ugyan, ezek a babakocsik könnyen tisztíthatók, de azért mindenképpen szerettünk volna figyelni arra, hogy ne legyen túl kényes a színe.

Meg is rendeltük a babakocsit, szóval utána rá is térhettünk a cipőkre.

Igaz, a cipő, amit nekem választottunk a közös kis online vásárolgatásunk alatt, nem olyan nagy szám, mint a babakocsi, de én nagyon örültem neki, és alig várom, hogy megérkezzen. A barátnőm és a kisfia pedig a szuper új babakocsijukat várják, talán még az enyémnél is nagyobb izgalommal.