A barátnőm egy szuper divatblogot indított

Pár hónapja az estéimet gyakran azzal töltöm, oké, szinte mindig, hogy Youtube videókat nézek, mindenféle témában. Korábban a zenés videóklipeken kívül nem igazán néztem mást, ezért meglepődtem, hogy egészen jópofa tartalmak is vannak. A nagy nézelődés közepette megtaláltam egy régi osztálytársam csatornáját, ami ráadásul nagyon népszerű, több tízezer feliratkozója van. Írtam is neki, hogy gratuláljak, azóta pedig rendszeresen beszélünk.

Nemrég mesélte, hogy szeretne indítani egy nagyszabású blogot is, ehhez pedig webtárhely bérlés lesz szükséges. Mivel a blogjában divattanácsadással, cipőkkel és ruhákkal szeretne foglalkozni, ezért rövid promo videókat kell, hogy feltöltsön, ilyen reklám hosszúságúakat. Ezeket pedig csak úgy tudja megtenni, ha bérel hozzá webtárhelyet.

Ő nagyon tudatos egyébként, ha pénzköltésről van szó, így a legjobb ár-érték arányú szolgáltatást kereste. Már lassan ott tartott, hogy inkább feladja ezt az egészet, mert nagyon drágának találta az addig talált lehetőségeket, de ekkor felcsillant a remény, megtalálta a Rackforest Kft. nevű szolgáltatót.

A cég viszonylag új a piacon, 2013 óta van jelen, de már olyan nagynevű, világszerte ismert partnerekkel dolgoznak együtt, mint a Dell, a Microsoft, vagy a HP. Azt hiszem ennél nagyobb bizonyíték a szakértelemre, nem igazán kellhet. A bemutatkozásukból az is kiderült, hogy egy rohamtempóban fejlődő vállalkozásról van szó. Ez azt jelenti, hogy 2019-re, vagyis csupán pár év alatt az ügyfélkörük több, mint 5500 főre bővült, több mint 3000 szerverrel dolgoznak, illetve a bevételük is több száz millió forintra rúgott. Ez szintén tökéletesen példázza azt, hogy van igény a szolgáltatásaikra, és azt is, hogy nem véletlenül választják őket.

Ráadásul, mint kiderült, – többek között – a Vöröskeresztet is támogatják. Méghozzá úgy, hogy a honlapokon folytatott tevékenységekhez szükséges szervert, tárhelyet és domain nevet biztosítanak. Mivel a barátnőm is nagy adományozó hírében áll, ez is csak egy plusz érv volt számára.

A barátnőm segítséget kért tőlük a webtárhely bérlés folyamatában, hiszen nem igazán van otthon a témában. Telefonon kereste fel a céget, és mindenben készséggel a rendelkezésére álltak, nagyon kedvesen és érthetően magyaráztak el neki mindent, amit ezzel kapcsolatban tudni kell. Emellett a választásban is segítettek neki, így kezdésnek egy 10 GB-os tárhelyet választott magának. Bár valószínűleg ennél nagyobbra nem is biztos, hogy szüksége lesz. Egyébként az ára nagyon baráti, mert ennek a webtárhelynek a bérlése bruttó 15.900 forintba kerül évente, ami havonta 1480 forintnyi kiadást jelent. Amit lássuk be, még csak gyűjtögetni sem kell.

A bérlés is nagyon könnyen elintézhető, mert online van lehetőség elindítani a folyamatot. Igazából ezután a megrendelőnek már nincs is dolga ezzel. A megrendelés csupán annyiból áll, hogy meg kell adni a kívánt domain nevet, vagyis a honlapnak a címét, amihez a webtárhely bérlés történik és ennyi, kész is van.