A cipők mellett a bevásárlásra sem árt néha gondolni

A legendás cipőmánia sokakat kerített már hatalmába – vannak, akiket olyan szinten, hogy inkább adósságba verték magukat miatta. Néha különböző filmekben, sorozatokban túl van azért tolva a dolog, mikor 25 nő verekszik egy utolsó lábbeliért, illetve amikor a főszereplőről kiderül, hogy van 200 pár egyszer használt cipője, az már nem teljesen normális, és az a baj, hogy sokan ezt a viselkedésmintát veszik alapul. Igazából ez is egy olyasmi, ami a jóléti társadalmakból a médiatermékeken keresztül kiszivárgott a külvilágba. Erre sajnos keserű példán keresztül jöttem rá, most különösen nem mennék bele, viszont ma már tudok uralkodni a cipőmániámon, és nem kell emiatt elhalasztanom a fontosabb vásárlásokat. Ráadásul amióta ismerem a LIDL Akciós Újság -> Új Akciók -> AKCIÓLESŐ oldalt, azóta arra sincs gondom, hogy hogyan osszam be a forrásaimat, hiszen ezekben az online akciós újságokban mindig találni aktuálisan futó kedvezményeket. Mert hát azért néha még mindig becsúszik egy-egy cipő, azért igyekszem sokkal nagyobb odafigyeléssel és tudatossággal vásárolni.

A változást az hozta meg, hogy a magam ura lettem, saját lakásba költöztem. Onnantól kezdve nem folytathattam a pazarló életmódot, meg kellett válogatnom, hogy mire adok ki. Kezdetben nagyon nehéz volt megállni, tényleg olyan, mintha függőség alakulna ki ilyen esetekben. Viszont tapasztalatom se sok volt a bevásárlások terén, hiszen korábban mindig a szüleim intézték az ilyesmit, majd később a barátom, akivel összeköltöztem. De annak vége lett, nekem pedig el kellett kezdenem magamról gondoskodni. Az ilyesmi arculcsapásként is érheti az embert, ez tagadhatatlan, mégis hozzá tartozik a felnőtt élethez. Elkezdtem begyűjteni a különböző üzletek akciós újságait, és azokból nézegettem ki, hogy mikor mit érdemes megvenni, már amikor hozzájutottam az ilyen kiadványokhoz. Mert hát ismerjük a jelenséget, amint kiteszik őket, egy-két napon belül mind el is fogy, legközelebb pedig akkor lesz, ha jönnek az újabb akciók. Éppen ezért sokszor voltam tanácstalan, hogy mikor hová érdemes menni. Végül a tapasztalat úgy alakította a dolgokat, hogy a közeli Lidl lett a fő beszerzési forrásom, ott nagyjából mindent megtalálni, amire naponta szükség van. Igen ám, csakhogy az ő akciós újságukat se mindig tudtam hazahozni. Ebben segített nekem egy gyerekkori barátnőm, aki a LIDL Akciós Újság -> Új Akciók -> AKCIÓLESŐ oldalát ajánlotta, nem véletlenül. Szeretem a praktikus dolgokat, ezt pedig egyenesen imádtam!

Éppen üzengettünk egymásnak, hiszen régen találkoztunk, ő ugyanis vidéki egyetemre ment tanulni, ott megismert egy fiút és le is telepedett. Fájt a szívem, hogy sokkal ritkábban fogom látni, de a kapcsolatot azért megtartottuk. Ha máshogy nem, hát telefonon vagy írásban. Szóval az önállóságról, önellátásról beszéltünk, amikor elpanaszoltam neki, hogy ezekkel az akciós kiadványokkal vagyok rendszeresen bajban. Elkapkodják őket, mielőtt még oda jutnék, hogy munka után bevásárláskor el tudjak hozni egyet. Én nem tudom, komolyan, vannak, akik ezzel fűtenek, hogy ilyen sokat elvisznek? Szóval megosztottam vele a mérgemet, de ő megnyugtatott, és mondta, hogy van megoldás. Ekkor küldte át nekem a LIDL Akciós Újság -> Új Akciók -> AKCIÓLESŐ aloldalát, ahol folyamatosan frissülve, minden egyes Lidl akciós újság fent van az aktuális kedvezményekkel, kínálattal. Ekkor nyilallt belém a felismerés, hogy még nem jutott eszembe online utánanézni, pedig annyira egyértelmű! Miért is ne lenne fent ez is a neten, mint minden más? Megnyitottam, és elkerekedett szemekkel bambultam, mert pontosan erre volt szükségem! Kiváló minőségben, olvashatóan, ráadásul lapozhatóan ott volt az egész Lidl akciós újság, nekem pedig csak annyi volt a dolgom, hogy áttanulmányozzam, mintha csak a tényleges újságot tartanám a kezemben.

Innentől kezdve egyáltalán nem izgatott már, hogy meg tudom-e szerezni a nyomtatott akciós újságot, hiszen az online verziót a LIDL Akciós Újság -> Új Akciók -> AKCIÓLESŐ oldalon bármikor elővehetem. Nem kell hozzá semmi, csak egy számítógép vagy egy telefon, amin megnyitom, és akár a munkahelyemen vagy utazás közben hazafelé is ki tudom tervelni, hogy mi mindenre van szükségem, illetve mit lenne érdemes előre betárazni, mert mondjuk most jó áron van. Így nem csak időt, de pénzt is spórolok, amit a későbbiekben akár félre is tehetek, vagy elkölthetek olyasmire, amire szeretnék. Például egy pár szép cipőre… Na, nem szabad csábulnom, hiszen még csak most ismertem meg a Lidl online akciós újságot, a takarékos énem még csak most kezd kiteljesedni. A többivel meg ráérek később foglalkozni.