Nem csak cipőt, de klímát is vehetsz a neten

Nem szeretek vásárolni. Pontosabban ideig-óráig el vagyok, és bírom, de az órákig tartó vásárolgatást nagyon nem. Úgy kb.2 óra után besokallok, és legszívesebben fejvesztve menekülnék. Legalábbis ez mindenképpen megtörténik akkor, ha nadrágot kell vásárolnom, vagy felsőket. Nagyon megvisel a próbafolyamat. A cipőkkel viszont teljesen más a helyzet. Nagyon sok időt el tudok tölteni azzal, hogy cipőket próbálgatok, sétálgatok egy kicsit bennük az üzletben, hogy kiderítsem, mennyire kényelmesek. A cipőkhöz jóval több türelmem van, mint bármi máshoz. Lehet, hogy ez egyrészt azért van, mert egy cipőt levenni és felvenni nem nagy dolog, csak kibújni kell belőle. De az biztos, hogy rajongok az érdekesebb darabokért, és ezért vagyok egy kicsit elnézőbb.

A cipő vásárlás mellett, még a nagyobb anyagi ráfordítást igénylő dolgokhoz van türelmem. Persze, nem is igazán az áruk miatt, hanem azért, mert szeretem alaposan átgondolni, hogy mire is adok ki pénzt, különösen, ha nagyobb tételről van szó. Mindig igyekszem az ár-érték arányt figyelembe venni, és azt is megnézem, hogy máshol mennyibe kerül ugyanaz a termék. Szóval igen, nem én vagyok az impulzus vásárlók mintapéldánya, ez már biztos. De ennek a tulajdonságomnak köszönhetően gyakran megesik, hogy az interneten vásárolom meg a cipőimet.

Nem tettem másképp akkor sem, amikor a testvérem klímát szeretett volna vásárolni. A cél az volt, hogy találjunk egy olcsó klímát szereléssel együtt. Az ilyen dolgok részemről mindig komoly kutatómunkával és utánajárással járnak, már csak azért is, mert egy klíma berendezés hosszútávra szól, és fontos, hogy a lehető legjobb minőségű legyen. Azért is ragaszkodtunk ahhoz, hogy a klímával egyúttal szerelőt is találjunk, mert bármiről is legyen szó, nagyon nehéz szakembert találni. És arra gondoltunk, hogy hátha van ilyen lehetőség, hogy megvesszük egy helyen a klímát, és ugyanazon a helyen lehetőség van igényelni annak beszerelését is.

És hát, a helyzet az, hogy ilyen hely létezik; találtunk egy weboldalt, ahol az olcsó klíma szereléssel együtt, kéz a kézben jár.

Négyféle akciós ajánlatot találtunk, aminél az olcsó klíma berendezés mellett a szerelés is részét képezi az árnak.

Az egyik ajánlatban egy TCL klíma szerepel, természetesen, ahogy már említettem beszereléssel együtt, illetve ingyenes szállítással 200.000 forinttól, 350.000 forintig terjedő összegbe kerül. Az ár attól függ, hogy mekkora teljesítményű, pontosan hány kilowattos klímát választunk. A legkisebb, ami ebben az ajánlatban a legolcsóbb is egyben, 2,6 kW-os, míg a legnagyobb 7 kW-os.

A többi három ajánlat egy Kaisai ECO klímáról, egy Rcool ECONIC légkondiról, illetve egy Bosch klímáról szól. A testvéremmel mi az utóbbit szemeltük ki, és bevallom, hogy azért, mert a Boscht, mint márkát ismerjük, és ugyan más termékekkel, de jó tapasztalataink vannak, így azt gondoltuk, hogy ezzel nem lőhetünk mellé.

A Bosch CLIMATE 5000 esetében ez az olcsó klíma szereléssel együtt, az anyagiakat tekintve, 220.000 és 375.000 forint közötti összeget jelent. Mint az előbbi esetben itt is annak függvénye az ár, hogy mekkora teljesítményű a klíma, ami négyféle lehet.

Mivel 155.000 forint elég nagy összeg, így át kellett gondolnunk, hogy mégis melyikre essen a választás. Azért is volt különösen nehéz, mert nem igazán értünk az elektronikai részéhez, és mert ugyanazon típusú klímáról volt szó, így nem igazán volt mivel összevetni. Végül arra jutottunk, hogy az 5,3 kW-os klímát válasszuk, mert az olyan középtájon van, és biztosan jó lesz. Ezért egyébként 310.000 forintot kell fizetni, de hangsúlyozom, hogy beszereléssel együtt kerül ennyibe.

Igazából nagyon örültünk, hogy rátaláltunk erre a weboldalra, mert nem kellett azzal foglalkoznunk, hogy szerelőt is találjunk, mert hát valljuk be, az is egy nagy munka.