Néhány elrontott cipővásárlás tett alapossá, a vásárlások terén

Nincs éppen szerencsém az érzékeny lábammal. Bármi nagyon könnyen feltöri a sarkamat, kicsit lúdtalpas is vagyok, ezért nekem mindig hosszabb utánajárás, amikor új cipőt vásárolok. Másban korábban nagyon is felületes voltam pedig. Nem szerettem boltban tölteni túl sok időt (semmilyenben), ezért sokszor megvettem azt a dolgot, ami először a kezembe akadt, vagy szem előtt volt a polcon, a legfeltűnőbb helyen.

Amikor azonban túrázósabb életmódra váltottunk a családdal, volt néhány rettenetes élményem a rossz túrabakancsok miatt. Rövidtávon az ember elvan a nem túl jó minőségű cipőben is. Régen keveset sétáltam, mindenhová autóval mentem, az irodában sem töri a lábat, ülőhelyzetben a cipő, de miután a túrázás maximalistává tett a válogatás terén, rám ragadt, hogy másban se kapkodjak, és mindig járjam körül a dolgokat.

Másik családi szenvedélyünk lett itthon, a túrázás mellett a kertészkedés is, és szerencsére ebben is találtam egy webshopot, ahol vásárlás előtt alaposan körül lehet járni a témát, legyen szó bármiről. Ők azok: gazdabolt.hu. Ahogy a túrázást, ezt sem csináljuk éppen már kicsiben, de ez egy afféle hely valóban, ahol még olyan dologból is széles a választék, mint a műtrágyaszóró – hogy mást ne említsek. Lehet velük előzetesen kommunikálni, mielőtt felkeresi az ember őket, méghozzá számos módon. Sőt, van egy Gazdabolt TV nevű menüpont is jobb felül az oldalon, amit előszeretettel nézünk a családdal. A kisfiam is egészen rákapott, még iskolát is így választunk majd szerintem, ha a “mi leszel, ha nagy leszel” kérdés válik aktuálissá.

Nem viccelek, tényleg nagyrészt nekik köszönhetjük ezt, a kedvenc boltunknak. És a YouTube-csatornájuknak. Mert folyamatosan lelkesít a téma. Mert olyan jó nézni, a profik hogyan csodálják. A kert tényleg egy kisebbfajta csoda. Ha értő kezek gondozzák, nagy-nagy kielégülésünkre szolgál, ahogy fenntartjuk házi flóránk apró, de gazdag szisztémáját. A téli időszakban pedig a várás, a tervezés, hogy mit vessünk még…

Tényleg meleg szívvel ajánlom, hogy nézegessetek videókat a www.gazdabolt.hu/tv linken, Istenemre mondom, olyan megnyugtató, szerintem még a kívülállónak is. Külön ajánlom városi életmódot élőknek, mert kiszakít a zsongásból és megnyit egy teljesen új dimenziót, ami iránt passzívan érdeklődni is nagyszerű élmény. És ki tudja, mikor lesz még rá szükség, vagy mikor jön meg az elhivatottság… Az ő videóikból pedig kifejezetten műveltté, és a területet illetően általánosan felvilágosulttá, tájékozottá válhatunk. Nem mostanában fogunk a videók sorának végére érni, ha elkezdjük, és messze nem csak műtrágyaszóró típusú tartalmakra kell gondolnunk – az csak nekünk kell, akik elkezdtük a hatásukra még komolyabban venni az egészet, és már-már, mondhatom, professzionalizálódunk. Egyre inkább.

De az apróbb dolgokat is beszerezhetjük tőlük (akár házhoz szállítással), ha csak a teraszunkon gondoznánk növényeket, és az egészen naggyá váló gazdaságoknak is bőven a segítségére tudnak lenni. Leírásaik, főrumszerű tanácsadó platformjuk is vannak, a shop pedig tényleg kimeríthetetlen, a kapcsolódó dolgok tárházát illetően. Annyira elhivatottak és ismertek a területen, hogy negyvenezret meghaladó követőbázissal rendelkező Facebook-oldaluk van. A főnökömnek is ajánlottam őket, kérdezvén: mikor juthat a mi cégünk ilyen magasra, hogy ekkora közösséget építsen, ennyi érdeklődőt bevonzva?

Az ismertségük tehát egyedien széles körű Magyarországon, és erre tényleg rászolgáltak, akik pedig rendeltek már, vagy egyéb módon vásároltak náluk, mind elégedettek. Akiket én ismerek – de az nem kevés ember mostanra. A maximalizmus tehát engem ezen a területen egyértelműen ide vezetett: gazdabolt.hu. A műtrágyaszórótól a virágmagig, kicsitől a nagyig mindenkinek, aki kertészkedik, gazdálkodik!