Az Acélpartner Kft segített a cipőboltok bútorának gyártásában

Egy területi képviselőnek rengeteg dolga van, el sem tudnátok hinni, mennyi mindent kell megszerveznie, kezdve a munkaidő beosztástól a kollekciók bemutatásán át az üzletek berendezéséig. Sokszor előfordult, hogy olyan projektet kaptam, ami jóval túlmutat az értékesítésen, a területi képviselő munkakörén. Egyik legtempósabb munkahelyem egy cipőket forgalmazó üzletlánc üzleteinek vezetése volt, én kaptam meg a közép-magyarországi régiót, azaz Pest megyét, ahol 15 üzlettel rendelkeztek. Nem volt kis feladat ezeknek az üzleteknek a heti szintű látogatása és ellenőrzése.

Akkor éreztem igazán a nyomást, amikor kiadták feladatnak, hogy rendezzem át és bútorozzam be a területemhez tartozó üzleteket. Az állványok átszervezését csak úgy tudtuk megoldani, ha gyártatunk hozzá egyedi tartószerkezetet, melyhez az Acélpartner Kft. segítségét kértük. Ők acél lemezek, idomok forgalmazásával és egyedi alakításával foglalkoznak, vevői megrendelésre különféle szerkezetek darabjait vágják ki CNC-vel és plazmavágással, amiről itt olvashattok: https://acelpartner.hu/plazmavagas. Ahhoz, hogy ezeket az acél szerkezeteket ki tudják alakítani, először nekem kellett pontos méreteket adnom az üzletek polcairól, tehát felmértem mind a 15 üzletemben a méreteket. Mivel bizonytalan voltam, hogyan kell pontosan mérni, így kértem az Acélpartner Kft. segítségét, akik elirányítottak olyan szakemberhez, aki tud nekem tanácsot adni a méretvételben.

Miután megvoltak a méretek, felkerestem személyesen az Acélpartner Kft-t Budapesten, a gyömrői úti telephelyükön, és leadtam rendelésemet. Ahhoz, hogy a tartószerkezetet le tudják nekünk gyártani, először egy CNC programot kell készíteni, tehát be kell táplálni a CNC gépbe (vagy esetünkben a plazmavágó gépbe) a pontos méreteket, ezután kezdődhet meg az egyedi gyártás. Klassz kis gépei vannak a cégnek, a plazmavágót a MicroStep Group forgalmazza, az acélokat 1-60 mm vastagságig és 3.000-től 12.500 mm táblaméretig tudja fogadni, ezzel a precíziós műszerrel igen bonyolult alkatrészek gyárthatóak. A mi cipőbolti szerkezetünk nem követeli meg ezt a precíziós vágást, ennek ellenére a plazmavágónak most van elég szabad kapacitása. Mint ahogy az Acélpartner Kft-nél dolgozó kollégától megtudtam, a cégük 2021. márciusában szerzett be egy második CNC technológiával működő plazmavágó gépet, mely képes a már elkészült egyedi darabok szkennelésére és plazmavágással történő újra megmunkálására 40 mm gyökmélységig. Ez a robottechnika az egyik legmodernebb, ami Magyarországon található, ezért biztonságban éreztem magamat, amikor tőlük rendeltem meg a boltjaim szerkezetének gyártását. Hasznos volt tehát a plazmavágásról olvasni a https://acelpartner.hu/plazmavagas oldalon.

A CNC géppel való megmunkálás után a sorjázást és a szemcseszóró felületkezelést is vállalta az Acélpartner Kft. A határidők tekintetében kicsit szkeptikus voltam, mert nem hittem, hogy a megrendelésem ténylegesen el fog készülni 2 héten belül, de minden várakozásomat felülmúlta, amikor 13 nap után telefonáltak, hogy készen van a megrendelésem, és szállítanák az anyagokat. A logisztika megoldása is rám hárult, de a cég ebben is segítségemre volt, ugyanis nekik vannak olyan kapcsolataik, akik értenek az acél alkatrészek szállításához. A 15 külön címre való szállítás megdolgoztatta ugyan a logisztikusokat, de a szállítás problémamentesen zajlott le. Az összeszerelésről már mi gondoskodtunk, ehhez is szakembereket szerveztünk be, de az üzletvezetőink is segítettek az állványok megfelelő helyre való beépítésében.

Az üzletek újrabútorozása és beállványozása ismeretlen feladatok elé állított, de szerencsémre sikerült olyan megbízható partnert találnom a feladatra, mint az Acélpartner Kft., így az ő szakértelmük és tapasztalatuk révén levettek sok gondot a vállamról. A rendelést kiváló minőségben, gyorsan tudták produkálni, a legmodernebb technológia állt rendelkezésünkre, így mindössze 4 hét leforgása alatt megoldottam ezt a komplex feladatot. Biztos vagyok benne, hogy ezt a projektet ki fogom emelni a CV-mben!