Az alkalmi ruhákhoz kihívást jelent télen cipőt találni

Elég sokat vásárolok online, ruházatot, lakberendezési tárgyakat, sőt a bevásárlást is online intézem. Ugyanígy vagyok a cipővásárlással is, mert az online webshopokban sok esetben sokkal jobb a kínálat, mint a fizikai üzletekben. Eddig nem is volt gondom ezzel, ha megrendeltem egy cipőt, az esetek 99% -ban jó volt a méret. Most viszont, csizmát szeretnék vásárolni, és a cipőkön belül a csizma vásárlása szerintem egy ritka nehéz eset. Hiszen ügyelni kell rá, hogy a méret mindenhol jó legyen, és ugye nem csak a lábfejről van szó, hanem a vádli többi részéről is. Olyan csizmát szeretnék, amely lapos talpú és elegáns. Tehát szépen mutat a láb minden részén, akár egy elegáns alkalmi ruhával is. Nah itt kezdődik a kihívás. Hiszen a legtöbb csizmát a kényelemre gyártották, és általában a magassarkú csizmák szolgálnak arra, hogy ruhához hordjuk őket.

Én szeretek ruhákat hordani, mert nem kell bajlódni azzal, hogy a felsőt és a nadrágot összekombináljam. Ugyanígy, télen is szeretem a ruhákat, persze ilyenkor figyelek arra, hogy meleg, akár kötött ruhákat vásároljak. De például, ha egy eseményről van szó, akkor ott is szeretek alkalmi ruhákba bújni, viszont ehhez már meg kell találni a megfelelő cipőt.

Az alkalmi ruhák vásárlásakor, van egy bevált helyem, ahonnan már többször is vásároltam. A Spiné női ruha webáruházra pár hónapja bukkantam rá, és azt szeretem a ruháikban, hogy nem feltétlenül csak a megszokott, nagyon hivatalos, fodros szoknyás ruhákat találok, hanem inkább a mai divatnak megfelelő és fiatalos kialakítású darabokat. Olyanokat, amelyeket bátran felvehetek több különböző alkalomra is, mert mindenhol megállják a helyüket. Éppen ezért, ha egy jó cipőt választok hozzájuk, akkor azt a szettet több helyen is el tudom lőni.

Például van egy kedvenc alkalmi ceruza ruhám, amely egy egyszerű világos szürke darab, mégis nagy sikert értem el vele már színházban, céges eseményen és a barátnőm kerek 30. születésnapján is. Mindig sok dicséretet gyűjtöttem be és én is jól éreztem magam benne, így nem csoda, hogy nagy kedvencem lett.

alkalmi ruha

Fontos szempont, hogy a vásárlásnál úgy választok ruhákat, hogy megnézem milyen cipőt tudok felvenni hozzá. Hiszen egy hosszú ujjú ruhát tudok hordani ősszel, télen és még tavasszal is, de a cipőből már legalább 2 fajta kell hozzá. Bizonyos alkalmi ruhák nagyon bután mutatnak a hosszú szárú csizmákkal, de erre az esetre szerintem a legjobb megoldás a bokacsizma, ott már könnyebb kompromisszumot kötni. Egy másik kedvenc alkalmi ruhám, egy fekete csipke ruha, és még jobban is mutat a magassarkú, elegáns bokacsizmámmal mint egy elegáns magassarkú cipővel.