Az új konyhabútor rendszert teremtett a konyhában

Írtam már arról, hogy a holmijaim egy része a csirkeólba került, de ezzel a raktározási válságomnak nem lett vége, új konyhabútort kellett csináltatnunk, hogy ne a káosz uralkodjon rajtam, hanem én a káoszon. A csirkeólba száműzött ruháimról itt olvashattok bővebben: https://cipo24.hu/egy-rendetlen-ember-rendszere/ .

A konyhabútor a konyha egyik legfontosabb eleme. A konyhai nagy- és kisgépek mellett erre kell a legnagyobb hangsúlyt fektetni, amikor a konyha berendezését tervezzük meg.

konyhabútor
konyhabútor

Amikor valaki benéz a konyhánkba, egyből ezen akad meg a tekintete. A konyha éke lehet egy szép, minőségi konyhabútor, vagy éppen elcsúfíthatja az egész összképet.

Mindenki stílusos konyhát szeretne, de nem szabad elfelejtenünk azt sem, hogy mi az elsődleges célja egy ilyen konyhabútornak és mik azok a szempontok, amelyekre figyelnünk kell a kiválasztás során. A konyhabútor és a cipő közös pontja, hogy nem elég csak jól kinéznie, a kényelem is ugyanolyan fontos az esetében.

Egy konyhabútor tekintetében ez a praktikusság. A konyhabútornak olyan anyagból kell készülnie, ami bírja a terhelést, mert naponta többször is kihúzzuk a fiókokat, pakolunk , mosogatunk, főzünk.

Szerintem a házban leginkább a konyha és a fürdőszoba az ami maximálisan ki van használva, az ágyunkon kívül ebben a két szobában töltjük a legtöbb időt.

Még ha nem is főzünk minden nap 2 fogásos ebédet, akkor is megfordulunk a konyhában a reggeli kávé erejéig, vagy készítünk egy szendvicset, evőeszközöket veszünk ki, mosogatunk. Elég sok időt töltünk ott, és akkor még nem is említettem azt, mikor egy időigényesebb fogást igyekszünk elkészíteni.

A vasárnapi ebéd elkészítése is sok időt igényel, ilyenkor is nagyon sok időt töltünk a konyhában. Ezért kell, hogy a konyhabútorunk teljesen az igényeinkre legyen szabva, hogy a méretei is teljesen megfeleljenek az igényeinknek.

A konyhabutorom.hu oldalon lehet olvasni arról, hogy melyik anyag a legmegfelelőbb a konyhabútor gyártásához, hogy mikre kell figyelni a konyhabútor legyártatásakor. Én is itt olvastam utána ezeknek a fontos dolgoknak. Nem mindig az a legjobb, hogyha előre elkészített konyhabútort vásárolunk, de a tervezés és kivitelezés sokkal macerásabb, időigényesebb.

Nekem sokat segített a tervezésben a konyhabutorom.hu, mert itt megismerkedtem a legnépszerűbb anyagokkal, választ kaptam a legtöbb, konyhabútorral kapcsolatos kérdésemre is.

Az oldal hatására döntöttem úgy, hogy nem elégszem meg a második legjobb konyhabútorral az üzletben, ahol jártunk, hanem inkább egy sajátot terveztetek, olyat, ami valóban megfelel az igényeimnek és a konyhánkba is tökéletesen illeszkedik.

A szabvány bútorok általános igényeket elégítenek ki, de azt, hogy milyen lenne a tökéletes konyhabútor a számunkra, csal én tudhatom.

Olyan konyhabútort terveztettünk, ami magasságát tekintve a legkényelmesebb. Nem kell nagyon lehajolnom, a pult rész olyan magasan van, ami nekem ideális és van benne polcos rész, fiókos rész, hely a mosogató gépnek. Nem akartuk nagy költségekbe verni magunkat, ezért egy viszonylag puhább fát választottunk a konyhabútor anyagául.

Nem fogok olyan sok időt tölteni a konyhában, hogy egy drágább, masszívabb konyhabútorra legyen szükségem. Igaz, a konyhabutorom.hu-n sok olyan tényezőt láttam, ami hosszútávon roncsolhatja a konyhabútoromat, de ezek engem nem érintenek. Nem főzök olyan sűrűn, hogy a pára és a gőz gondot okozzanak.

A konyhabútorom úgy lett kialakítva, hogy az összes konyhai gépemnek van helye benne, nem kell tornyokat építenem belőlük, vagy a lakás különböző pontjain tárolnom őket. A raktározásban már egészen jó vagyok, ezért igyekeztünk úgy kialakítani a polcokat, hogy mindennek meglegyen a maga helye. Minden fazék, minden tál elfér és még plusz hely is van.

Sokan elfelejtik, amikor konyhabútort vesznek, hogy az évek alatt, amíg használják, kicsi az esély arra, hogy kevesebb holmijuk lesz, inkább az a jellemző, hogy egyre több dolgot kellene eltenni, de nincsen hely, és ilyenkor alakul ki az igazi káosz a konyhákban. Szerencsére az új konyhabútor elég nagy ahhoz, hogy még egy pár évig bőven el tudom tárolni benne az újonnan beszerzett konyhai eszközöket.

Olyan a konyhabútor, mint a cipős polc, sosem lehet elég nagy. De a lehetőségeimhez mérten úgy gondolom, hogy nagyon is jó döntést hoztam a konyhabútor vásárlásakor.